24 Eylül 2024 Salı

Kobanê'de 10 Eylül kutlaması gerçekleştirildi

TKŞ, komünist öncünün kuruluş yıldönümünü Fırat Nehri kenarında düzenlediği etkinlikle kutladı.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), komünist öncünün kuruluş yıldönümünü kutlamak için Kobanê'de 10 Eylül etkinliği gerçekleştirdi.

Rojavalı komünistler, Fırat Nehri kenarına düzenlenen gezi ile kolektif bir kutlama etkinliği gerçekleştirdi. Ortak sofrada yemekler yendi, halaylar çekildi.

Etkinlikte yapılan konuşmada, 10 Eylül 1994 tarihinin önemi üzerinde duruldu. Komünist hareketin Birlik Devrimi gerçekleştirerek MLKP'nin kuruluşunu ilan ettiği vurgulanan konuşmada, komünist öncünün Rojava devriminin inşa ve savunmasında da önemli roller oynadığı dile getirildi.

Yapılan konuşmada, "Yoldaşlarımız, tüm savaş cephelerinde yer alarak kahramanca savaştı, İlk Serêkaniyê savaşından son büyük direnişe, doğuda Til Maruf ve Hol'den, batıda Kobanê, Girê Spî, Minbic ve Rakka'yı özgürleştirme hamlelerine, Şeddade ve Deyr ez Zor'un çetelerden alınmasına, Efrîn direniş savaşına devrimimizin tüm savaş cephelerinde yer alındı, bedeller ödendi. Komutan ve savaşçı düzeyinde şehit ve yaralıları ile kazanılan zaferlerde rol oynadı" denildi.

Komünist öncünün Şengal'e yönelik DAİŞ saldırısı başladığında tereddüt etmeden savaş cephelerine koştuğu vurgulanan konuşmada, "Savaşçılarını Êzidi halkımızın savunması için Şengal'e gönderdi, HPG/YJA Star ile omuz omuz DAİŞ'e karşı savaştı. Kobanê direnişinde zafere kadar savaşçılarımız buradaydı 'Kobanê düşmedi düşmeyecek' dediler, komutanları Sarya Özgür gibi 'Gerekirse şehit de düşeriz' diyerek Kobanê'yi savundular" ifadeleri yer aldı.

Komünistlerin devrimin inşasında kurucu görevler de üstlendiği vurgulanan konuşmada, Rojava'da komünist hareketin varlığının önemi vurgulandı. Halkçı demokratik devrimin sosyalist bir program ekseninde ilerleyebileceği belirtilen konuşmada, "Komünist öncü, Rojava devriminin tüm Ortadoğu'ya yayarak bölgesel bir devrimi hedefliyor" denildi.

10 Eylül kutlaması halaylarla devam etti.