23 Eylül 2024 Pazartesi

Kobanê halkı Hesekê şehitlerini uğurladı

Fırat Bölgesi'nden Kobanê'ye toplanan binlerce kişi, Hesekê'de IŞİD'e karşı mücadelede ölümsüzleşen 12 savaşçıyı son yolculuklarına uğurladı.

Hesekê'de IŞİD saldırısına karşı direnişte ölümsüzleşen Demokratik Suriye Güçleri savaşçıları için bugün Kobanê Dicle Şehitliği'nde tören düzenlendi.

Kuzey ve Doğu Suriye halkları, Hesekê'de bir hafta süren çatışmalarda şehit düşen savaşçıları sonsuzluğa uğurluyor. DSG Genel Komutanlığı dün yaptığı açıklamada, DAİŞ saldırısı sonucu hapishane içinde güvenlik sağlayan ve personel olarak çalışan 77 kişi ile hapishane dışında 40 savaşçı ile 4 sivil olmak üzere toplamam 121 savaşçı ve sivilin şehit düştüğünü duyurmuştu.

Fırat Bölgesi'ne gönderilen 12 cenaze için bugün Kobanê'de binlerce kişinin katılımıyla tören düzenlendi. Kent genelinde bugün kepenkler açılmadı, yaşam durdu. Kobanê'deki askeri hastanede bulunan cenazeleri almak için Fırat Bölgesi'nin tüm ilçe ve köylerinden binlerce kişi Kobanê'ye akın etti.

Omuzlarda taşınarak sloganlarla şehitliğe götürülen cenazeler için saygı duruşu yapıldı. Törende konuşan Kobanê Kantonu Meclisi Eş Başkan Yardımcısı Ferhan Kobanê, DAİŞ ve Türk devletinin Sinaa Hapishanesi'ne yönelik saldırısını hatırlattı, DSG savaşçıları ve halkın fedakarlığıyla planın boşa çıktığını dile getirdi. Konuşmada, Kobanê'nin özgürleştirilmesinin yıldönümünde DAİŞ'e karşı bir kez daha zafer kazanıldığı vurgulandı.

Kobanê Askeri Meclisi Eş Başkanı Mehmûd Kobanê de barış ve istikrarın hakim olması ve halkların kardeşliğinin devam etmesi için canlarını feda ettiklerini vurguladı. Törenin sonunda şehit savaşçıların kimlik bilgileri okundu, ailelerine şehadet vesikaları verildi. Omuzlara alınan cenazeler son yolculuklarına mücadele sloganlarıyla uğurlandı.

Dirbêsiyê halkı, Halkların Gürzü Hamlesi şehitlerini anmak için kent merkezinde bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirdi.