22 Eylül 2024 Pazar

Köln'de MLKP'nin kuruluş yılı kutlandı

Köln'de "Devrimci iddialarımızı büyütelim" şiarıyla 10 Eylül kutlandı.

Almanya'nın Köln kentinde, "28. yılında devrimci iddialarımızı büyütelim,  örgütlülüğümüzü güçlendirelim, partinin etrafında kenetlenelim" şiarıyla 10 Eylül kutlaması yapıldı.

Saygı duruşuyla başlayan etkinlikte MLKP tarihini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. MLKP'nin açıklaması okundu. 

KGÖ adına yapılan konuşmada, 28 yıllık tarihin iradenin tarihi olduğu, bu iradeyle 28 yıldır dimdik ayakta kalındığı belirtildi. Mücadeleye kararlılıkla ve azimle devam edileceğinin sözü verilerek "28. Mücadele Yılında Şan Olsun MLKP, KKÖ, KGÖ'ye" denildi.

Marksist Leninist Partisi (MLPD) adına yapılan konuşmada, MLKP'nin 28. savaşım yılı selamlandı. Sosyalizm çizgisinden kopmamanın ve mücadeleyi kararlılıkla sürdürmenin öneminden bahsedilirken, ortak çalışmanın devrimci örgütler arası iş birliğinin kritik rolüne dikkat çekildi.

Bertol Brecht'in "Parti biziz" şiiri Almanca ve Türkçe okundu.

Köln Kürt Toplum Merkezi adına yapılan konuşmada ise "Emperyalizm sadece ABD değil, işte o Emperyalist devletlerden birinde yaşıyoruz. Bütün Emperyalistlerin ortak düşmanı Kürtler, Dünyanın her yerinde zulüm eden diktatörlüklere karşı birlikte direnmeli ve kazanmalıyız" denildi.

Serbest kürsüde ise Gazi ayaklanması, Sultanbeyli eylemi, MLKP'nin hesap soran eylemleri, Rojava devrimi, Hasan Ocaklardan başlayan feda bölüğünün hesap sorma kararlığının altını çizdi, "Parti dünyanın her yerinde mücadele ediyor. Selam olsun partiye" denildi. 
 
Konuşmaların ardından pasta kesildi.