23 Eylül 2024 Pazartesi

Komünist gençler Hoffmann'ı şehit düştüğü yerde andı

Devrimci Komünist Gençler, ölümsüzlüğünün yedinci yılında MLKP'li enternasyonalist savaşçı Ivana Hoffmann'ı Til Temir'de andı.

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ), 7 Mart 2015 tarihinde Til Temir'de DAİŞ'i karşı savaşırken şehit düşen MLKP/KKÖ savaşçısı Ivana Hoffmann'ı andı.

CKŞ üyeleri, Hoffmann'ın şehit düştüğü Til Temir'e bağlı Til Nesri köyünde anma gerçekleştirdi. Saygı duruşuyla başlayan anmada CKŞ adına konuşan Destan Serhat, aslen Afrikalı olan Hoffmann'ın Almanya'da yaşadığını ve siyahi olmasından kaynaklı pek çok zorlukla karşılaştığını belirtti.

Hoffmann'ın 19 yaşındayken komünist gençliğe katıldığını hatırlatan Serhat şöyle devam etti, "Ivana dağa çıkarak Hüseyin Demircioğlu Akademisi'nde eğitim gördü. Ardından o zamanlar ağır çatışmalar yaşanan Rojava'ya geçerek Til Temir cephesinde yer aldı. Ivana bu cephede, büyük bir direniş örneği göstererek şehadete yürüdü. Onun şehadetiyle Rojava'da birçok insan yeni bir söz vererek devrime katıldılar ve burada yer aldılar."

Ivana Hoffmann'ın anısına sahip çıkma sözlerini yineleyen CKŞ üyeleri "Şehit namirin" sloganı atarak anmayı sonlandırdı.