7 Ekim 2024 Pazartesi

Konya katliamına Mersin'den tepki

HDP Tarsus İlçe Örgütü, Konya'daki ırkçı katliamdan iktidarın sorumlu olduğunu belirtti.

Demokratik Partisi (HDP) Tarsus İlçe Örgütü, Mersin katliamını parti binası önünde yaptığı açıklamayla kınadı.

Eyleme HDP milletvekili Fatma Kurtalan ve çok sayıda kişi katıldı. Açıklamada "Katilleri tanıyoruz. HDP halktır susturulamaz" pankartı açıldı, "Faşizme karşı omuz omuza" sloganı atıldı.

HDP Tarsus İlçe Eşbaşkanı Bekir Anaçkaya, katledilen ailenin daha önce "Kürde adalet yok" ifadelerini anımsatarak, olayın "husumet" olarak gösterilmesine tepki gösterdi. Anaçkaya, "Bu, olayın üstünü örtme çabasıdır. Aynı zamanda tükenmişliklerinin ve acizliklerinin de açık ifadesidir. Bu katliamdan önce Kürt halkına ve partimiz HDP'ye yapılan birçok saldırı iktidarın politikasından bağımsız değildi. Partimize ve Kürt halkına karşı sistematik bir katliam politikası ve aynı zamanda cezasızlık politikası izlenmektedir. Her gün hedef gösteren, nefret dilini kullanan, saldırılara zemin hazırlayan açıklamalarda bulunan iktidar bütün saldırılardan sorumludur" dedi.

HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan ise, Kürtlerin metropol kentlerde sık sık bu tür saldırılarla karşı karşıya kaldığına dikkati çekti. Kürtlerin "Buradan gideceksiniz" tehditlerine maruz kaldıklarını ifade eden Kurtulan, "Bir aile yok edilmiş. Bu aile aylar öncesinden tehdit edilmiş. Ailenin evine saldırılmış ve bütün aile hastanelik edilmiş. Fakat güvenlik güçleri hiç önlem almamış. Bu devletin ve hükümetin politikasından bağımsız değil" dedi.