6 Ekim 2024 Pazar

Kuran Kursundaki şüpheli çocuk ölümünün üstü örtülmek isteniyor

Muş'ta bir kuran kursunda 12 yaşındaki Mehmet Halit Yavuz'un ölümüne ilişkin soruşturma dosyasında gizlilik kararı verildi. Bu arada kurs hocalarından M.Ç. aileyle uzlaşmak istediklerini söyledi. Her iki gelişme Mehmet Halit'in intihar etmediği gibi cinsel istismara uğramış olduğu ihtimalini akıllara getiriyor.

Muş Merkez Karşıyaka Kuran Kursu'nda 3 Temmuz tarihinde 12 yaşındaki Mehmet Halit Yavuz isimli bir çocuk kemeriyle tuvalet kapısı koluna asılmış bir şekilde bulunmuştu. 10 gün yaşam mücadelesi veren Mehmet Halit'in intihar ettiğine ilişkin soruşturma dosyasında gizlilik kararı verildi.

Duvar'dan Hacı Bişkin'in haberine göre; Diyarbakır'da yaşayan Yavuz'un ailesi kendilerine olayın intihar olduğu yönünde bilgi verildiğini söyleyerek, oğullarının bunu yapabilecek bir çocuk olmadığını yineledi. Baba Ethem Yavuz, çocuğunun ölümünün ardından gözaltına alınan kurs hocalarından M.Ç'nin ailesinin kendisini arayarak 'uzlaşmak' istediklerini söylediğini açıkladı.

Soruşturma dosyasına getirilen gizlilik kararı ve kuran kursu hocasının 'uzlaşmak' için aileyle görüşmek istemesi, akıllara Mehmet Halit'in cinsel istismar saldırısına uğramış olma ihtimalini getirdi.

BABA YAVUZ: İFADEMİZİ BİLE ALMADILAR
Boyundan daha kısa kapı koluna kendini asarak intihar ettiği iddia edilen 12 yaşındaki Mehmet Yavuz'un ölümünün ardından kuran kursu yetkilileri açıklama yapmazken, kursun hocalarından M.Ç. gözaltına alındı. Soruşturmayı genişletmeme ısrar eden savcılık, Mehmet Halit'in ailesini ifadeye çağırmadı.

Baba Yavuz, "1 buçuk aydır kimse bize bilgi vermiyor. İfademizi bile almadılar. Oğlum öldüğünde sadece kurstan birileri gelip 'başınız sağ olsun' dedi ve gitti. Müftülük, Kuran kursu, yetkililer… Hiç kimse oğlumun neden öldüğünü, başına ne geldiğini anlatmadı. Kursta ders veren M.Ç'nin ailesi bizi arayarak uzlaşmak istediklerini söyledi. Ailesi bizimle barışmaya gelmek istedi, fakat ben izin vermedim. Bu kişinin ailesini de tanıyoruz" diye konuştu.

'SUÇLULAR CEZALANDIRILSIN'
Oğlunun başına ne geldiğini öğrenmek için defalarca İçişleri Bakanlığı'nı, Adalet Bakanlığı'nı arayan ancak yanıt alamayan Yavuz, "Çocuğum neden öldü? Bu soruya yanıt verin. Çocuğumun ölümüyle ilgili açılan soruşturma kapsamında kimler, ne ifade verdi bilmek istiyorum. Randevu talep ettiğim hiçbir bakanlık yanıt vermiyor. Artık kime ne diyeceğimi bilmiyorum. Allah rızası için sesimi duyun. Bu konuyu kim çözecekse Allah rızası için çözsün. Ben ölen bir çocuğun babası olarak oğlumun başına ne geldiğini öğrenmek istiyorum. Kimler suçluysa cezalandırılsın istiyorum" dedi.