23 Eylül 2024 Pazartesi

Kürdistan'a dönük işgal saldırıları Paris'te protesto edildi

Paris'te Kürdistan'a yönelik işgal saldırısı protesto edildi. Saldırılara karşı gerillanın kahramanca savaştığı kaydedilen eylemde, bu savaşın sorumluluğunun gerillanın omuzlarına bırakılmaması gerektiği vurgulandı. 

AKP-MHP iktidarının KDP işbirliğiyle Medya Savunma Alanları'na yönelik işgal saldırısı Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen yürüyüşle protesto edildi. 

CDK-E'nin çağrısıyla gerçekleştirilen yürüyüşe Birkar, ADHK ve AVEG-KON'a bağlı faaliyet yürüten ACTIT katıldı. Republique meydanında yoğun yağmura rağmen bir araya gelen göçmenler, Chatlet'ye kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca Kürdistan'a dönük saldırılar ve gerilla direnişine ilişkin Fransızca konuşmalar gerçekleştirildi.

Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'ın fotoğrafı ile PKK, MLKP, ADHK, Birkar, AVEG-KON ve YS bayraklarının taşındığı yürüyüşte, "Türk ordusu Kürdistan'dan defol", "Kürdistan'da siviller katlediliyor, doğa tahrip ediliyor" yazan Fransızca dövizler taşındı.

Chatlet'e işgal saldırıları nedeniyle yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından yapılan konuşmalarda faşist Türk devletinin büyük bir katliam için Kürdistan'a yeni bir saldırı başlattığının altı çizildi. 

Saldırılara karşı gerillanın kahraman bir direnişle mevzilerini savunduğu ve koruduğu vurgulanan konuşmalarda, savaşın sadece gerillanın omuzlarına bırakılamayacağı ifade edildi. Konuşmalarda, her alanda başta Kürtler, devrimciler olmak üzere, "kendisine insanım" diyen herkesin bu direnişe omuz vermesi gerektiği belirtildi.

Eylem atılan slogan, alkış ve zılgıtlar eşliğinde sonlandırıldı.