1 Ekim 2024 Salı

Kürt gazetecilerin gözaltı süresi 4 gün daha uzatıldı

Diyarbakır'da gözaltına alınan 20'si Kürt gazeteci 21 kişinin gözaltı süresi 4 gün daha uzatıldı. 8 Haziran'da gözaltına alınan gazeteciler 8 gün gözaltında kalacak.

Diyarbakır'da 8 Haziran'da evlerine ve çalıştıkları kurumlara yapılan baskınla gözaltına alınan Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Serdar Altan, Xwebûn Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Ali Ertaş, Jinnews Haber Müdürü Safiye Alagaş, Jinnews editörü Gülşen Koçuk, Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Aziz Oruç ve Ömer Çelik'in de aralarında olduğu 20'si gazeteci 21 kişi ek gözaltı süresi için Diyarbakır Adliyesi'ne getirildi.

Adliyeye getirilen gazeteciler, uzun süre kelepçeli şekilde bekletildi. Gazetecilerin tepkisi üzerine kelepçeleri çıkarılırken, gözaltı süreleri dört gün daha uzatıldı. 
 
Dört gündür gözaltında olan gazeteciler hakkında verilen dört günlük gözaltı süresiyle 8 gün gözaltında kalmış olacak. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde tekli hücrede tutulan gazetecilerin dosyalarındaki gizlilik kararı devam ediyor.