23 Eylül 2024 Pazartesi

Lenin Gençlik Birliği: İşçi sınıfının kazanacağından eminiz

Krasnoyarsk Bölgesi (Sibirya) Lenin Gençlik Birliği yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığına karşı açıklama yaptı, "Üzgün değiliz. İşçi sınıfının kazanacağından eminiz" dedi.

Rusya'da faaliyet yürüten Krasnoyarsk Bölgesi (Sibirya) Lenin Gençlik Birliği, emperyalist savaşa karşı olduklarını ve savaş karşıtı mücadele büyütmek için çalışma yürüttüklerini açıkladı.

Lenin komsomolları olarak emperyalist savaşa karşı olduklarını açıklayan Lenin Gençlik Birliği, Rusya halkının savaş karşıtı mücadelesinin Putin yönetimi tarafından baskı ve şiddetle engellenmeye çalışıldığına dikkat çekti. Toplantı, miting, tek kişilik nöbetlerin dahi yasaklandığını kaydeden Lenin Gençlik Birliği, çalışmalarına illegal olarak devam ettiklerini, savaş karşıtı materyallerini el altından yayarak, bildirilerini sokak direklerine astıklarını açıkladı.

Rusya'da yüksek enflasyon nedeniyle halkın giderek yoksullaştığına işaret eden Lenin Gençlik Birliği, "Fakat Putin‘in propagandası Avrupa çapında ve ABD'de dış düşmanlar arayışında. Fiili sansür ve bilgi dolaşımının engellenmesi söz konusu. Aşılması çok güç olan bu duruma karşı da mücadele ediyoruz" diye belirtti.

Emperyalist savaşa karşı tutum aldıkları için ofislerinin kapatıldığını, bilgisayar ve baskı aletlerine el konulduğunu kaydeden Lenin Gençlik Birliği, işçi sınıfının kazanacağından emin olduklarını vurguladı.

Fotoğraf 9 Mayıs 2020 tarihinde yapılan faşizmin yenilgisinin zaferine ilişkin kutlamaya aittir.