29 Eylül 2024 Pazar

LGBTİ+ karşıtı miting protesto edildi

İzmir'de bulunan LGBTİ+ örgütleri, "Büyük Aile Buluşması" adı altında İzmir'de yapılan LGBTİ+'lara karşı nefret söyleminin üretildiği mitingi protesto etti.

AKP iktidarı tarafından İstanbul, Urfa, Konya, Ankara'dan sonra İzmir'de de "Büyük Aile Buluşması" adı altında miting düzenlendi. LGBTİ+'lara karşı nefret söyleminde bulunulan mitinge İzmir'deki LGBTİ+ örgütleri tepki gösterdi.

Alsancak'ta Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya gelen LGBTİ+ örgütleri, "Aşk fobiklik bilmez", "Genel ahlak kimin ahlakı" yazılı dövizler ve LGBTİ+ bayrakları taşıdı. Eylemde sık sık "Vardık varız varolacağız", "Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz " ve "Nefrete inat yaşasın hayat" sloganları atıldı. Açıklamaya siyasi parti ve kitle örgütü temsilcilerinin yanı sıra aileler de katıldı.

'BU NEFRET DOLU SİYASETİ ÇOK İYİ TANIYORUZ'
Yapılan açıklamada, İstanbul'da Yesevi Alperenler Derneği'nin ve 150 örgütün "Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu" adı altında bir araya gelerek gerçekleştirdiği ilk nefret yürüyüşünden sonra Urfa, Konya ve son olarak Ankara'da 30 Ekim Pazar günü LGBTİ+ karşıtı nefret mitingleri gerçekleştirildiği belirtildi.

İzmir'de de bugün LGBTİ+'lara yönelik nefret mitingi düzenlendiği belirtilen açıklamada, "Sözde aileyi koruma amacıyla 'aile platformları' adı altında örgütlenenlerin; LGBTİ+ düşmanı, LGBTİ+'lara yönelik her türlü şiddet ve ayrımcılığı körükleyen ve LGBTİ+'ları hedef gösteren cis-heteroseksist erk-ek iktidarın zihniyet tezahürü olan silahlarından biri olduğunu biliyoruz. İkili cinsiyetçi, heteroseksist ve mizojenik ve erkek iktidarın kutuplaşma yaratarak LGBTİ+'ları hedef haline getirdiği ve siyasal rant elde etmeye çalıştığı bu nefret dolu siyaseti; Nazi Almanya'sından, 90'lar Türkiye'sinden, Pürtelaş'tan, Bornova Sokaktan, Esat-Eryaman'dan ve tüm dünyada giderek artan LGBTİ+ karşıtı uygulamalardan çok iyi tanıyoruz" denildi.

'MÜCADELEYİ VE İSYANI BÜYÜTELİM'
Nefret mitinginin LGBTİ+'ların yaşam hakkını hedef aldığı ve insan hakkı ihlali olduğu vurgulanan açıklamada, bu saldırılara karşı mücadeleyi ve isyanı büyütme, LGBTİ+'ların var oluşu ve yaşam hakkını savunma çağrısı yapıldı.

AİLELER: ÇOCUKLARIMIZ YALNIZ DA YANLIŞ DA DEĞİL
Açıklamada söz alan aileler, çocuklarının yanlarında olduklarını vurguladı, "Kendilerine güçlü aile diyorlar. Çocuklarımızın aile kurumuna zarar vereceğini düşünüp dile getiriyorlar. Peki koşulsuz çocuklarını seven, her daim yanında olan biz LGBTİ aileleri bu güçlü aile yürüyüşlerinin neresindeyiz diye soruyoruz? Biz güçsüz müyüz? Tabi ki hayır. Biz gücümüzü sevgiden alıyoruz. Ekonomik sıkıntılar hayatı zorlarken, kadına şiddet ve kadın cinayetleri çığ gibi artarken, barınma sorunu herkesi zorlarken, ötekileştirilme nefret hedef göstermek aileye zarar veriyor. Bizim çocuklarımız değil. LGBTİ+ aileleri olarak sesleniyoruz; çocuklarımızı nefretin hedefi yapmaktan aşağılamaktan, ötekileştirmekten vazgeçin. Bunu yapmanız insan hakları ve demokrasiye aykırıdır. Bizler her koşulda çocuklarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Onlar yanlış da değil yalnız da" dedi.