3 Ekim 2024 Perşembe

LÖB: Kurultaylarda buluşuyoruz, devrim için geliyoruz

Liseli Öğrenci Birliği, aile-idare baskısına, faşist, cinsiyetçi, homofobik ve kapitalist eğitim sistemine karşı bütün liseli öğrencileri kurultaylarda örgütlenmeye çağırdı. Kurultayların hazırlık çalışması kapsamında pek çok kentte lise önlerini afiş ve pankartlarla donatan liseliler, dağıttıkları postalarla tüm sıra arkadaşlarını kurultaylara davet etti.

Liseli Öğrenci Birliği İstanbul, İzmir ve Eskişehir'de lise kurultaylarının hazırlık çalışmasını okul önlerinde astıkları pankartlarla başlattı. Eşit, parasız, nitelikli, bilimsel ve anadilde eğitimi savunan Liseli Öğrenci Birliği, aile-idare çemberinde sesi kısılan tüm liselileri, faşizme, cinsiyetçiliğe, rekabetçi, tekçi ve dinci müfredata, geleceksizliğe ve yoksulluğa karşı örgütlenmeye çağırdı. Eskişehir Anadolu Lisesi ve Kadıköy Anadolu Lisesi önünde posta dağıtımı yapan liseliler, şehrin pek çok yerini de afişler ve pankartlarla donattı.

26 Şubat'ta Kadıköy'de düzenlenecek kurultay için çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiren liseliler, son dönemde iyice artan staj sömürüsü, paralı eğitim dayatması ve idarelerce uygulanan cinsiyetçi-homofobik baskılara karşı tüm öğrenciler için mücadelenin önemine dikkat çekti. Kurultay içerisinde film gösterimleri, müzik dinletileri, sunumlar ve açık kürsüyle bir araya geleceklerini aktaran Liseli Öğrenci Birliği, tüm sıra arkadaşlarını kurultaylarda yer almaya davet etti.