27 Eylül 2024 Cuma

Madencilerin Ankara yürüyüşü 2. gününde

Direnişin 32. gününde olan Bağımsız Maden-İş üyesi madenciler Soma'dan Ankara'ya yürüyüşünü sürdürüyor. 38 kilometrelik yürüyüşü tamamlayan madenciler yürüyüşün 2. gününde Akhisar üzerinden Gölmarmara'ya yürüyor. 

AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun sahibi olduğu Fernas Madencilik'te Bağımsız Maden-İş'e üye oldukları için işten atılan madencilerin Soma'dan Ankara'ya yürüyüşü 2. gününde.

Direnişin 31. gününde Manisa'nın Soma ilçesindeki Bağımsız Maden-İş önünde yapılan açıklamanın ardından madenciler sloganlarla yürüyüşe geçmiş, Soma'da katledilen 301 madencinin mezarında mola vererek bir anma düzenlemişti. Burada yapılan konuşmalarda madenciler katledilmesin diye bu direnişin sürdüğü kaydedilmişti. 

Madencilerin ikinci durağı ise Kırkağaç olmuştu. 2021 yılında tazminat hakları için Ankara'da eylem yapan ve dönüş yolunda meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Tahir Çetin ve sendika üyesi Ali Faik İnter'i anmıştı. 

İlk gün 38 kilometrelik yürüyüşü tamamlayan madenciler dün akşam Süleymanlı'ya vardı. Yürüyüşün 2. gününde Süleymanlı'dan yola çıkan madenciler Akhisar üzerinden Gölmarmara'ya sloganlarla yürüyüşü sürdürdü. 

3 MADENCİ HASTANEYE KALDIRILDI
3 madenci yürüyüş sırasında fenalaştı, biri baygınlık geçirdi. İki madencinin ayaklarının altı patlayarak derin yara oluştu. Sendika ambulansı çağırarak madencileri tedavi için Gölmarmara Devlet Hastanesine kaldırıldı. 

Yürüyüş sürüyor...