4 Ekim 2024 Cuma

Mahkeme kararına rağmen maden şirketi çalışmalarına devam ediyor

Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen Fatsa'da siyanürlü altın ayrıştırması yapan Stratex International Plc ve yerli iştiraki Bahar Madencilik çalışmalarını sürdürüyor. Halk, "Bu kanun kime geçerli" diyerek tepki gösterdi. 

Ordu'nun Fatsa ilçesindeki Bahçeler Mahallesi'nde halkın tepkilerine rağmen 2014 yılından ibaret çalışan ve siyanürlü altın ayrıştırması yapan şirkete açılan ruhsat iptali davasında mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen, çalışmalar sürüyor. 

Siyanür havuzlarının evine 500 metre olduğu kaydeden halk çalışmalara tepki gösterdi. Sosyal medyada gündem olan bir videoda, "Konuşma balonu"Kanun şirketlere yok mu? Kime uygulanıyor? Çalışmalar neden durdurulmuyor?" diyen bir kişi, devletin bu katliamı izlediğini söylediğini. 

"Bu topraklar benim. İngiliz'e benim topraklarımı peşkeş çekenlerden şüphe duyuyorum, mahkeme karar vermiş, niye uygulanmıyor. Türkiye'de mahkeme kararı uygulanmayı ne mafyayı ne de hiçbir şeyi bitiremezsin" denilen konuşmada, kanunun herkes için uygulanması istendi.