4 Ekim 2024 Cuma

Maliye Bakanı Nebati manipülasyona devam ediyor

2022 yılı için belirlenen asgari ücretle alınacak gıda maddelerine ilişkin manipülatif açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün de kiralara ilişkin manipülasyon yaratmaya çalıştı. Bakana göre Türkiye'de şehir merkezinde kiralar ortalama 1.261 TL.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dün yaptığı manipülatif asgari ücret açıklamasının ardından bugün de kiralara ilişkin açıklama yaptı. Avrupa'daki asgari ücret ve kira fiyatlarını kıyaslayan Nebati, "Amsterdam'da bin 701 Euro ücret varken kira ücreti 2 bin 622 Euro, Berlin'de asgari ücret bin 585 Euro iken şehir merkezindeki bir kira bin 969 Euro, Türkiye'de ise asgari ücret 4 bin 250 lira, kira ise şehir merkezinde 1.261 lira" dedi.

Avrupa kentlerindeki kira bedellerini tek tek paylaşan Bakan Nebati, Türkiye için ortalama kira bedeli çıkarak manipülasyon yaratmaya çalışırken, İstanbul'un merkezi ilçelerindeki kira bedelleri bakanı yalanlıyor.

İstanbul'da Beşiktaş, Kadıköy, Fatih, Üsküdar gibi merkezi ilçelerde 2+1 dairelerin en düşük kira bedeli 4.500 TL, ortalama fiyatlar ise 7.000 TL civarında. Ankara'nın merkezi olan Kızılay'da kira bedelleri ortalama 3.000 TL iken, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin bulunduğu bölgede ortalama kiralar 4.000 TL civarında.