7 Ekim 2024 Pazartesi

Manavgat'ta yangın müdahale eden 2 işçi yaşamını yitirdi

Manavgat'ta orman yangınına müdahale eden 2 işçi yaşamını yitirdi, 6 işçi yaralandı.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde orman yangınına müdahale eden 2 işçi yaşamını yitirdi, 6 işçi yaralandı. Yaralı işçiler hastaneye kaldırıldı.

Manavgat'ta 4 gün önce başlayan orman yangını etkisini sürdürüyor. Yangının Gebece ve Ahmetler Mahallesi'ne ulaşması üzerine halk bölgeden tahliye edilirken, Gebece Mahallesi Güğlendibi Beloluk mevkinde yangına müdahale eden işçilerden 2'si yaşamını yitirdi. Alevlerin arasında kalan arazöz aracının sürücüsü Niyazi Iskarça ve yangın işçisi Ali Hüseyin Karakaya'nın cansız bedenine ulaşılırken, Erdal Tokla ve Yaşar Cinbaş yaralandı. Yine gece boyu aynı bölgede yangına müdahale eden Volkan Altınkaya, Adem Uyanık, Yılmaz Ağaç ve Sercan Karadeniz adlı yangın işçileri de dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan işçilerin sağlık durumun iyi olduğu öğrenildi.

YANGIN BÖLGESİNE GELMEYİN ÇAĞRISI
Alanya ilçesinde de 29 Temmuz'da çıkan yangın rüzgarın etkisiyle yayıldı. Alevler Alanya ilçesine bağlı Bayır Mahallesi ve Güzelbağ mahallelerine kadar ulaştı. Yangına, havadan ve karadan müdahale edilirken Bayır ve Güzelbağ Mahalleleri tahliye edildi.

Alanya Belediyesi Başkanı Adem Murat Yücel de sosyal medya hesabından, "Güzelbağ'da insan yardımıyla yapılabilecek bir mücadele yoktur. Lütfen yardım amacıyla da olsa Güzelbağ'a gelmeyin. Yardım edecek araç ve ekipler için bölgedeki trafiği rahatlatalım" çağrısında bulundu.

Gazipaşa ilçesinde de etkisini sürdüren orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Zeytinada Mahallesi'nde yerleşim yerine yakın olan ormanlık alanda çıkan yangında 6 dönüm meyve ağacı ve kızılcam ormanı küle döndü.

Manavgat'ta daha önce de 3 kişi yaşamını yitirmişti.