4 Ekim 2024 Cuma

Maraş ve Roboski katliamlarında yaşamını yitirenler anıldı

Maraş ve Roboski katliamlarında yaşamını yitirenler Mersin'de anıldı. DAD Mersin Şubesi tarafından düzenlenen eylemde, "Yüzleşme gerçekleşmedikçe sağlıklı bir gelecek inşa edilemeyecektir" denildi.

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Mersin Şubesi, Maraş ve Roboski katliamlarında yaşamını yitirenleri andı. Açıklamaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin milletvekilleri Fatma Kurtulan ve Rıdvan Turan da katıldı.

Eylemde konuşan DAD Eş Genel Başkanı Musa Kulu, insanlık suçu olan katliamları unutmayacaklarını belirtti.

DAD Mersin Şubesi Eşbaşkanı avukat İbrahim Cinbaş da, Maraş ve Roboski katliamlarının sorumlularının yargılanmasını istedi.

Katliamlarla yüzleşmenin önemine işaret eden Cinbaş, "Maraş katliamı 43 yıldır bizlerin içinde yara iken, Türkiye halkları içinde bir yüzleşme sorunudur. Bu yüzleşme gerçekleşmedikçe sağlıklı bir gelecek inşa edilemeyecektir. Buradan yaşanan katliamların sorumlularına hatırlatıyoruz; insanlığa karşı işlediğiniz suçların hesabı er ya da geç yargı önünde sorulacaktır. Bizler için Türkiye'de gelinen eşik; güçlü bir yüzleşme süreci ile ancak aşılabilir. Bu yüzleşme gelecek kuşakların ışığı olacaktır" dedi.

Açıklamanın ardından katliamlarda yaşamını yitirenler anısına lokma pay edildi.