29 Eylül 2024 Pazar

MHP'li başkan saldırı öncesi Albashır ile görüşmüş

İstiklal Caddesindeki bombalı saldırıya ilişkin MHP'nin Şırnak Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan ifadeye çağrıldı. “Üzerimize bir oyun oynamaya çalışmışlar” diyen İlhan, sorulara yanıt vermeyi reddetti.

İstanbul İstiklal Caddesinde 6 kişinin katledildiği 81 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyla ilgili soruşturma devam ederken gözaltına alınanların sayısı 50'ye ulaştı.

İfadeye çağrılanlar arasında ise MHP'nin Şırnak Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan'ın da olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre Emniyet'in çalışması sonucunda HTS kayıtlarına göre İlhan'ın üzerine kayıtlı bir telefon hattı ile Ahlam Albashır'ın kullandığı hat arasında iki kez arama yapıldığı tespit edildi. Bunun üzerine Emniyet, İlhan'ı ifadeye çağırdı.

İlhan'ın ifadesinde Albashır ile görüşmediğini söylediği öğrenildi. T24'ün sorusunu yanıtlayan İlhan, ifadeye çağrıldığını doğruladı. İlhan, görüşme yapıp yapmadığına ilişkin soru üzerine de "Üzerimize bir oyun oynamaya çalışmışlar, terör örgütü tarafından" iddiasında bulundu. İlhan, "Nasıl bir oyun oynandı?" sorusu üzerine de "Şu anda uygun değilim, konuşmak istemiyorum" diyerek yanıt vermeyi reddetti.