1 Ekim 2024 Salı

MHP'nin feshettiği il örgütünün başkanı tecavüzden tutuklandı

İktidar ortağı MHP, "lüzum üstüne" açıklamasıyla dün Diyarbakır il örgütünü feshettiğini açıkladı. Bugün MHP il başkanı ve bazı yöneticiler gözaltına alındı. İl başkanı Cihan Kayaalp 'cinsel istismar' suçundan tutuklandı. Tecavüzcü il başkanının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın, partisinin Diyarbakır il teşkilatını kapattıklarını duyurmasının ardından bugün aralarında il başkanının da bulunduğu çok sayıda yöneticisi gözaltına alındı. MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp, cinsel istismar suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gözaltı kararından saatler önce gerçekleştirilen il örgütünün fesih kararıyla MHP, cinsel istismar suçundan aklanmaya çalışırken, gözaltına alınan kişilerin "gasp, tehdit ve şantaj"la suçlandıkları da öğrenildi. Bir yıldır polise yapılan başvurulara rağmen adım atılmazken, MHP yöneticilerinin rüşvet aldığı, para karşılığında bazı kişileri kamu kurumlarına yerleştirildiği de ortaya çıktı.

Semih Yalçın, dün yaptığı açıklamada "MHP Diyarbakır il teşkilatımız görülen lüzum üzerine parti tüzüğümüzün ilgili maddelerinin tanıdığı yetkiye istinaden feshedilmiş, il başkanlığımız kapatılmıştır" paylaşımı yapmıştı.

CİNSEL İSTİSMAR FAİLİ MHP'Lİ İLE SOYLU YAN YANA
Bu arada cinsel istismar suçlamasıyla tutuklanan MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp'in İçişleri Bakanı Süleymen Soylu ile fotoğrafı çıktı.

Soylu'nun daha önce de çok sayıda katil, tacizci, tecavüzcü ile fotoğrafları ortaya çıkmıştı.