24 Eylül 2024 Salı

Migros işçileri yarın Özilhan'ın evinin önünde olacak

DGD-Sen üyesi Migros depo işçileri Anadolu Grup önünde yaptıkları açıklamada patron Tuncay Özilhan'ı bir kez daha taleplerinin karşılanması için uyardı. DGD-Sen Genel Başkanı Acar da yarın Özilhan'ın evinin önünde eylem yapacaklarını duyurdu ve Migros eylemlerini sürdürme çağrısı yaptı. 

Ücretlerine yapılan yüzde 8'lik zam dayatmasına karşı direnişe geçen DGD-Sen üyesi Esenyurt Migros depo işçileri Tuncay Özilhan'ın patron olduğu Ümraniye'de bulunan Anadolu Grup Genel Müdürlüğü önünde bir araya geldi.

Açıklamada "Hırsız değiliz, yoksul işçileriz", "4 TL zam istedi, 257 işçi işten atıldı", "İşçiler açken Özilhan'a huzur yok" yazılı pankartları açıldı.

"Migros işçisi köle değildir" sloganlarını yükselten işçiler, burada halaya durdu. İşçiler sık sık Tuncay Özilhan'ı haklarını vermesi için uyardı.

'İŞÇİNİN EKMEĞİYLE OYNAMAK KOLAY DEĞİL'
DGD-Sen Örgütlenme Sekreteri Kemal Yılmaz, "Özilhan'a buradan sesleniyoruz, 257 işçiyi gözünün yaşına bakmadan sırf 4 TL istedi diye kapının önüne koymak o kadar kolay değil. Bu villaları, rezidansları bizim sırtımızdan dikerken o kadar işçinin ekmeği ile oynamak kolay değil" dedi.

'ÖZİLHAN'A BİR HAFTA SÜRE VERDİK'
Bir haftalık direniş takvimlerini açıkladıklarını söyleyen Yılmaz, "Özilhan'a süre verdik. 'Bu işi bir haftada çöz' dedik. Ama o süreci uzattıkça uzatıyor. Bu 1 hafta ile bitmeyecek. Karşılanmadığı her an her yerde karşısında bizi görecek. Onlarca mağazasında eylemler yapılıyor. Her yeri eylem alanına çevireceğiz dedik ve çevirmeye devam edeceğiz. Bugün senin rezidansının önündeyiz. Sana hesap sormaya geldik" diye belirtti.

'BİR UMUDUMUZ VAR O DA DİRENİŞİMİZ'
Migros işçisi Sinan Sağlam, şair Ahmed Arif'in Anadolu şiirini okuyarak sözlerine başladı. İşçilerin masraflarının her gün arttığının altını çizen Sağlam, "Bu insanlar nasıl geçinecek. Bir ekmek parası onlara çok mu geldi? Migros yetkililerine sesleniyorum; siz hiç evinizde 3 gün boyunca sadece yumurta ile idare ettiniz mi? Eşiniz ya da çocuğunuz bir şey istediğinde alamadığınız için ağlayarak yatağa girdiniz mi hiç. Bunları yapmadığınız için bizleri anlamıyorsunuz. Yoksa bizim yanımızda olurdunuz. Duyarlı insanlar bize yardımcı olsun. Bir umudumuz var. O da direnişimizdir" diye konuştu.

'GERÇEK BURASI'
Migros işçilerinden Azad Erdinç ise, "257 işçiyi bir anda işten çıkarmak hangi yasada var" diye sorarak sözlerine başladı. Erdinç, "Adaletten bahsediyorsunu
. İşten çıkardınız, bazı arkadaşlarımızı arayıp, 'gelin çalışın, aç kalacaksınız' diyorsunuz. Adaletiniz bu mu? Bizim gördüğümüz adalet ise karşımızda. Sizin süslediğiniz o sözler gerçeği yansıtmıyor. Gerçek burası. Ne yaşadığımızı biz biliriz sadece" ifadelerini kullandı.

'SADECE HAK İSTEDİK'
"Ne zamana kadar bizi görmemezlikten geleceksiniz" diyen Erdinç, "Ay sonunu düşünüyoruz. Buradayız, bekliyoruz. İnin konuşalım. Bakanlarımız var, nerede bu çalışma bakanı? Burayı bir görün. Bizi açlıkla sınıyorlar. Sadece hak istedik çok mu zordu. Hak istemek işten atılmayı mı gerektiriyordu" şeklinde konuştu.

ACAR: ÖZİLHAN'IN EVİNİN ÖNÜNDE OLACAĞIZ
Söz alan DGD-Sen Genel Başkanı Neslihan Acar da dün TÜSİAD önünde bugün Anadolu Grup önünde yaptıkları eylemi yarın da Tuncay Özilhan'ın Beykoz Çubuklu mahallesinde evinin önünde sürdüreceklerini kaydetti. Saat 13.00'te yapılacak eyleme çağıran Acar, "Taleplerimiz meşrudur, karşılanabilir taleplerdir. O yüzden de Migros mağazalarında işçilerin taleplerinin duyurulmasını ve Migros Genel Merkezi'ni aramaya devam etmelerini istiyoruz" diye konuştu.

"Taleplerimiz karşılanamayacak talepler değil" diyen Acar, talepleri hatırlattı. Acar, "Bir tane muhattap arıyoruz. Bir kişi bizimle muhattap olup sorunu çözmey edair görüşmeler yapılsın. Görüşmeye açığız. Talepler karşılanıp acilen arkadaşlarımız iş başı yapsın."