23 Eylül 2024 Pazartesi

MLKP Avrupa Komitesi'nden emperyalist G7 zirvesine dair açıklama

26-28 Haziran tarihleri arasında yapılacak emperyalist G7 zirvesine ilişkin açıklama yapan MLKP Avrupa Komitesi, "Emperyalist zirvelere karşı halkların enternasyonal direnişini örelim. Bütün ülkelerin işçileri ve ezilen halklar birleşin" dedi. 

Marksist Leninist Komünist Partisi (MLKP) Avrupa Komitesi, emperyalist zirvelere karşı halkların enternasyonal direnişini büyütme çağrısı yaptı. 26-28 Haziran 2022 tarihleri arasında emperyalist G7 ülkelerinin devlet ve hükümet başkanlarının Almanya'nın Münih kenti yakınlarındaki Elmau Sarayı'nda bir araya geleceği hatırlatılan açıklamada, "ABD, Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, Kanada ve Japonya devlet temsilcilerinden oluşan G7 Zirvesi'nde emperyalist bir kez daha işçi sınıfına, emekçi halklara yönelik sömürüyü artırmak, doğayı, yoksul ülkelerin yeraltı ve yer üstü kaynaklarını daha fazla talan edecekleri konuşulacak. Göstermelik olarak iklim vb. konular üzerinde de konuşacaklardır, çünkü dünya halklarının, çevre hareketlerinin baskısı altındalar" denildi.

'SAVAŞ BAHANESİYLE SİLAH ÜRETİMİ VE SATIŞI MİSLİYLE ARTTI'
Emperyalist bloklar arası rekabetin şiddetlendiği bugünkü koşullarda, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle başlayan ve Rusya ile ABD-NATO arasında süren savaşta Rusya'yı nasıl gerileteceklerini, yine bu savaş üzerinde NATO'yu genişletme de esas gündemleri olacaklarının altı çizilen açıklama şöyle devam etti: "G7 Zirvesi'nde buluşacak olan emperyalist devletler, Ukrayna savaşıyla birlikte Ukrayna'ya milyarlarca dolarlık silah sevkıyatı yapmakta oldukları ve savaş bahanesiyle silah üretimi ve satışını misliyle artırdıkları bilinmektedir.

'COVİD-19 SÜRECİNDEKİ GİBİ TEKELLERİN SERMAYELERİ BÜYÜYOR'
Bilinen bir başka gerçek ise bu emperyalist savaşın faturasını işçi ve emekçilere çıkardıklarıdır. Covid-19 virüsünü bahane ederek 2 yıl boyunca demokratik hak ve özgürlükleri kısıtlamalarının, işçi sınıfı ve emekçi halkları daha fazla yoksulluğa ve işsizliğe itmelerinin üzerine aynı saldırıları şimdi de Ukrayna savaşı üzerinden sürdürmektedirler. Artan enerji fiyatları, iğneden ipliğe gelen yüksek oranda zamlar, kira artışları, yüksek enflasyon işçi sınıfı ve emekçilerin yaşamını daha da zorlaştırırken, Covid-19 sürecinde olduğu gibi, tekellerin sermayeleri büyümekte.

'KİRLİ SAVAŞLARIN, KATLİAMLARIN ÜZERİNİ ÖRTÜYOR'
G7 emperyalist zirvesi veya G7'de buluşan emperyalist devletler, diğer emperyalist devletler gibi, dünya işçi sınıfı ve halklarının düşmanlarıdır. Bir araya geldiklerinde bahsettikleri 'barış' ve 'özgürlük' kavramları işçi sınıfı ve dünya halklarını, doğayı sınırsızca sömürebilmek için istedikleri özgürlüktür. Ukrayna savaşı üzerinden yaygara koparırken, sömürgeci-faşist Türk devletinin Kürdistan'da yürüttüğü kirli savaşın, katliamların üzerini örtmektedir. İsrail'in, Filistin halkına zulmünü desteklemektedir.

'18 BİN POLİS GÜCÜ, KİLOMETRELERCE ÇEKİLE NÇİT'
İşçi sınıfı ve ezilen halkların eşitçe ve özgürce yaşayabilecekleri bir dünya emperyalist-kapitalist sömürü sisteminin yıkılması ve sosyalizmin kurulmasıyla mümkündür. Emperyalist zirveler de komünist, devrimci, antiemperyalist güçlerin protestolarının hedefinde olacaktır. Almanya'nın en yüksek noktasında 26-28 Haziran'da yapacakları G7 zirvesini, konuşlandıracakları 18 bin polis gücüyle, bölgeye çekilen onlarca kilometre çitlerle, sınır kontrolleriyle, sokak terörüyle korku içinde yaptıklarını göstermektedir.

'BÜTÜN ÜLKELERİN İŞÇİLERİ VE EZİLENLERİ BİRLEŞİN'
İşçi ve emekçiler, ezilenler onların korkularınızı büyütmeye devam edecektir. Sömürünün, baskının, zulmün, emperyalist savaş ve işgallerde katlettiğiniz, göçe zorladığınız, göç yollarında ölüme gönderdiğiniz, ırkçı-faşist katliamlarla, iş cinayetleriyle katlettiğiniz insanların, erkek şiddetiyle katledilen kadınların, geleceğini kararttığınız gençliğin hesabını sormaya devam edecektir. İşçilere, emekçilere, antiemperyalist, antifaşist, doğayı ve iklimi savunan tüm güçlere çağrımız, G7 zirvesine karşı halkların birleşik direnişini büyütmek ve emperyalist haydutların korkularını artırmak için G7 zirvesi karşıtı protestolara güçlü katılım sağlamaktır. Emperyalist zirvelere karşı halkların enternasyonal direnişini örelim. Bütün ülkelerin işçileri ve ezilen halklar birleşin!"