23 Eylül 2024 Pazartesi

MLKP savaşçısı Ivana Hoffman için etkinlik

MLKP savaşçısı Ivana Hoffman'ın hayatını anlatan kitabın tanıtım etkinliği yapıldı. Etkinlikte Ivana'nın nasıl Avaşin Tekoşin Güneş'e dönüştüğü anlatıldı. 

Almanya'nın Neu-Ulm kentinde AGİF'e bağlı faaliyet yürüten AJK e.V. derneğinde, enternasyonalist Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) savaşçısı Ivana Hoffman'ın yaşamını anlatan kitabın tanıtım etkinliği düzenlendi.

Almanca kitap okumalarının yapıldığı etkinlikte Ivana'nın yaşamı hakkında da bilgi verildi. "Che gibi Ivana Hoffmann da olağanüstü yolculuklara çıkan kahramanlardan biriydi" denildikten sonra bu yolculuklar sadece bir yerden bir yere gidişi ifade etmediğini, Ivana'nın yolculuklarının yeni yaşam yolculukları olduğu vurgulandı.

Ivana'nın birçok devrimci gibi birçok hayat yaşadığı hatırlatıldı. "Ivana, 19 yıllık kısa ömrüne 3 hayat sığdırmayı başardı. Duisburg'da ağır iş koşullarında çalışan bir işçi ailenin çocuğu olarak mütevazi koşullarda büyüdü. Sosyalist gençlik örgütü Young Struggle'de  devrimci yaşamla tanıştı. Duisburg'daki günlük yaşamın sınırları ona yetmemeye başladıktan sonra Kürdistan dağlarına, o çok sevdiği ve hayranlık duyduğu gerillaya katıldı ve askeri ideolojik eğitimini aldı" denildi.

Etkinlikte Ivana Hoffman'ın nasıl Avaşin Tekoşin Güneş'e dönüştüğünü ve Rojava'yı savunduğu kitaptan örnekler verildi.

Etkinlikte,  Ivana Hoffmann'ın Rojava'da  ölümsüzleştiği ana kadarki yaşamından kesitler anlatılırken, katılımcılar  sorular sorup  ve düşüncelerini anlattılar.