23 Eylül 2024 Pazartesi

MLKP/KKÖ şehidi Altunöz için taziyeler sürüyor

MLKP/KKÖ savaşçısı Okan Altunöz için açılan taziye çadırını ikinci gününde askeri ve siyasi kurumların temsilcileri ziyaret etti, "Derdimiz, toprağımız, şehitlerimiz tektir" dedi.

MLKP/ Komünist Kadın Örgütü savaşçısı Okan Altunöz (Îsyan Tolhildana Pirsusê) için Hesekê’de taziye çadırı kuruldu.

8 Mayıs günü ölümsüzleşen Okan Altunöz için dün gerçekleştirilen cenaze töreni sonrasında taziye çadırı açılmıştı. Taziyenin ikinci gününde Hesekê’de bulunan askeri ve siyasi kurum temsilcileri çadırı ziyaret etti.

Söz alan Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Cizre Bölgesi Şehit Aileleri Bürosu yöneticilerinden Alan Hesekê, "Îsyan Tolhildana Pirsusê hepimizin onurudur, şehididir" dedi. "Derdimiz, toprağımız, şehitlerimiz tekdir" diyen Alan Hesekê, şehitlerin mücadelesini sürdüreceklerinin altını çizdi ve şunları söyledi: "Şehitlerimiz bütün annelerin, babaların ve savaşçıların yüreğindedir. YPG/YPJ, dağ başındaki gerilla, şehit anne ve babaları, şehit çocukları hepimiz biriz. Askeri ve toplumsal güçler olarak şehitlerimizi yüreğimizde taşıyoruz. Şehitlerin yolunun takipçileriyiz."

Özgürlük mücadelesinin bedelsiz olmadığına işaret eden Hesekê "Şehitlerin neden kan döktüğünü, davasının ne olduğunu iyi anlamalı ve buradan kendimizi sorgulamalıyız. Îsyan Tolhildana Pirsusê ne ilk şehittir, ne de son olacaktır. Sözümüzü yineliyoruz. Şehitlerin yolunun takipçisi olacağız" dedi.

Taziye çadırına Hesekê mahallelerinden de çok sayıda kişi ziyarette bulundu.