23 Eylül 2024 Pazartesi

MLKP/KKÖ şehidi Altunöz Köln'de anıldı

MLKP/ KKÖ Komutanı Okan Altunöz Köln'de anıldı. Altunöz'ün mücadele hayatının devrimcilerin ve komünistlerin LGBTİ+ mücadelesiyle ilişkilerini sorgulama işareti olduğu kaydedildi. 

Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen etkinlikte MLKP/KKÖ Komutanlarından Okan Altunöz (Îsyan Tolhildana Pirsusê) anıldı.

Okan Altunöz şahsında Mayıs ayında ölümsüzleşen Deniz, Hüseyin, Yusuf, Hasan Ocak ve devrim şehitleri için yapılan saygı duruşuyla etkinlik başladı.

Anmada MLKP adına yapılan konuşmada, "Kolektif çalışmanın adıdır Parti. Okan yoldaşın LÖB ile başlayan yürüyüşü, Suruç katliamından sonra Partinin çağrısına uyarak politik ajitasyon çalışmaları yürüttü, kurumlarda görev aldı. Okan yoldaş, 'Birilerini bekleme değil mücadeleyi güçlendirme adıdır Parti' diyerek Parti çalışmalarını dört elle sarıldı" denildi.

Ardından KGÖ adına yapılan konuşmada, Îsyan yoldaşın hayatının, heteroseksist sisteme karşı bir isyan çağrısı olduğu kaydedilirken, aynı zamanda devrimcilerin ve komünistlerin LGBTİ+ mücadelesiyle ilişkilenişlerini sorgulama işareti olduğuna dikkat çekildi.

Anmada Altunöz'ü tanıyanlar söz aldı ve O'nun mücadele hayatını anlattı.

Anma 17-31 Mayıs Kayıplar Haftası'na ilişkin yapılan çağrıyla bitirildi