24 Eylül 2024 Salı

MLKP'nin 27. yılı Avrupa kentlerinde kutlandı

MLKP'nin 27. kuruluş yıl dönümü Hollanda, İngiltere ve İskoçya'da kutlamalar yapıldı. İskoçya'da ayrıca KGÖ'nün 2. Avrupa Konferansını selamlayan yazılamalar yapıldı.

Marksist Leninist Komünist Parti'nin (MLKP) 27. mücadele yılı Hollanda, İngiltere ve İskoçya'da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Hollanda'nın Den Haag kentinde düzenlenen panelde Hüseyin Yeter, birlik devrimini ve MLKP'nin 27 yıllık mücadele tarihini anlattı. Devrimciler için örgütün amaç değil araç olduğunu belirten Yeter, "Gerektiğinde yeni duruma göre yeni mücadele araçları yaratılabilinir" dedi. Birleşik mücadelenin önemine değinen Yeter, MLKP'nin sınıf mücadelesi, Rojava, Kürt özgürlük mücadelesine ilişkin politikalarını anlattı.

Panele Den Haag Kürt Toplum Merkezi üyeleri ve Hollanda Partizan temsilcisi de katıldı.

İngiltere'nin başkenti Londra ve İskoçya'nın Edinburgh kentlerinde de kutlamalar yapıldı.

Saygı duruşuyla başlayan etkinliklerde MLKP'nin tarihi ve güncel mücadele çizgisini anlatan sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

Londra'daki etkinlikte MLKP adına yapılan konuşmada, "Partimiz, politik islamcı faşist şeflik rejimini yıkma savaşımında, ideolojik-politik tasfiye kuşatmasını yarıp geçen, politik özgürlüğe susamış işçilere ve ezilenlere durmaksızın mücadele azmi ve kararlılığı aşılayan öncü siperlerde konumlanmıştır" denildi.

Konuşmada, Avrupa'da yaşayan Türkiye ve Kürdistanlı göçmenlere şu çağrı yapıldı: "Süreç, partinin her alanda sahiplenilmesini, daha yüksek düzeyde fedakarlıklar bekliyor. 10 Eylül, her militanı, devrimciyi ve sempatizanı bu ihtiyaca göre konumlanmaya çağırıyor."

MLKP'nin 28. mücadele yılında faşizmi yıkma ve özgürlüğü kazanma iradesini güçlendirerek, devrimin feda bölüğü olarak barikatlar ve savaş siperlerinin önünde mevzileneceği belirtilen konuşmada, "10 Eylül'ün devrimci atılım ruhu partinin bütün cephelerini savaşımın ihtiyaçlarına göre konumlanma, süreğen devrimci direnişi Avrupa'dan daha da fazla sahiplenmeye ve yükseltmeye çağırıyor" denildi.

Etkinlikte Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) adına da konuşma yapıldı. KGÖ 2. Avrupa Konferansını selamlayan KGÖ temsilcisi, göçmen ve yerli gençleri KGÖ'de birleşmeye çağırdı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Britanya adına yapılan konuşmada, MLKP'nin kuruluş yıl dönümü kutlandı, yeni dönemde birleşik mücadelenin gücüyle daha ileri yürüyeceklerinin sözünü verdi.

Kürt Halk Meclisi adına söz alan Ali Poyraz, 10 Eylül'ün sadece Türkiye devrimci hareketi bakımından değil, Türkiye ve Kürdistan birleşik devrimi bakımından da büyük bir ilerleme olduğunu kaydetti. Poyraz, "MLKP, Türkiye ve Kürdistan devriminin birleşmesinin mimarlarındandır" diye belirtti.

Etkinlikte MKP Britanya ve TİP Britanya'nın gönderdiği mesajlar okundu.

Halayların çekildiği etkinlikte, marşlar eşliğinde pasta kesildi.

KGÖ 2. Avrupa Konferansı ve MLKP'nin kuruluş yıl dönümüne ilişkin Londra'nın işlek caddelerine yazılamalar yapıldı.