23 Eylül 2024 Pazartesi

Morales: NATO dünya barışı için tehdit

Bolivya eski cumhurbaşkanı Morales, dünya halklarının barışı için tehdit oluşturan NATO'yu dağıtmak için küresel bir kampanya başlatıldığını açıkladı.

Bolivya eski cumhurbaşkanı Evo Morales, NATO'nun dünya halklarının barışı için bir tehdit oluşturduğunu belirterek NATO'yu dağıtmak için küresel bir kampanyanın başlatıldığını açıkladı.

Morales, bu talebin hayata geçmesi için dünya çapında toplumsal hareketlerin bir ittifak oluşumu üzerine tartışmalar yürüttüğünü söyledi.

Rusya'nın Sputnik haber ajansına verdiği demeçte, "NATO, dünya barışı ve güvenliğine tehdit oluşturuyor, dolayısıyla bütün kıtalarda değişik toplumsal hareketlerle NATO'yu ortadan kaldırmak amacıyla ortak bir noktada buluşma görevimiz bulunuyor" diye konuştu. Morales, "NATO'ya karşı hiçbir şey yapılmazsa insanlık için kalıcı bir tehdit olmayı sürdürecektir" diye ekledi.

ABD'nin Irak, Afganistan ve Libya'daki askeri müdahalelerinin ardından doğuya doğru genişlemeyi sürdürmesinin Ukrayna'nın doğal kaynaklarının kontrolünü ele geçirme amacı taşıdığını belirten Morales, "ABD doğal kaynakları elde etmek ve silahlarını, saldırılarını, askeri üslerini satmak için her zaman savaş kışkırtıcılığı yapmıştır. Bu kez sadece Ukrayna'nın kaynaklarını aramıyor, aynı zamanda Rusya'yı askeri olarak kuşatmak da istiyor" dedi.