3 Ekim 2024 Perşembe

'Mücadelemiz sürecek'

TTB ve SES Genel Merkezi, sağlık emekçilerine yönelik Van'da gerçekleşen polis saldırısına tepki gösterdi, insanca çalışma koşulları için mücadelenin süreceğini kaydetti. 

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Genel Merkezi, Van'da sağlık emekçilerine yönelik saldırı ve gözaltılara ilişkin açıklama yaptı. 

SES Eş Genel Başkanı Selma Atabey, polisin Van'da sağlık emekçilerine yöneilk  saldırı gerekçesi olarak Van Valiliği'nin yasaklamalarını gösterdiğini belirtti. Valiliğini beş yılı aşkın süredir kesintisiz olarak devam eden yasağına dikkat çeken Atabey, "Sağlık emekçilerinin taleplerini demokratik biçimde ifade etmesi nitelikli sağlık hizmeti sunulmasının, sağlık emekçilerinin insanca çalışma koşullarına sahip olmasının koşuludur" dedi. 

Atabey, şöyle devam etti: "Bu müdahalelerin hukuka aykırı olduğu pek çok mahkeme kararı ve Anayasa Mahkemesi'nin ihlal kararı ile de sabittir. Hukuka aykırı polis müdahalesi ile gözaltına alınan üye ve yöneticilerimiz derhal serbest bırakılmalı, gözaltı talimatı veren ve hukuka aykırı şekilde üyelerimizi gözaltına alan amir ve kolluk personeli hakkında adli ve idari işlem başlatılmalıdır. Bizler sağlık emek ve meslek örgütleri olarak tüm engellemelere rağmen sağlık hakkı ve insanca çalışma koşulları için mücadelemizi sürdüreceğiz."