6 Ekim 2024 Pazar

Munzur Üniversitesi öğrencileri barınma sorununa karşı rektörlüğe yürüdü

Munzur Üniversitesi öğrencileri yaşanan barınma sorununu rektörlüğe yürüyerek protesto etti.

Munzur Üniversitesi öğrencileri, barınma sorununu rektörlüğe yürüyerek protesto etti. Rektörlük önünde oturma eylemi yapan öğrenciler barınma sorunu çözülene kadar haklarına sahip çıkacaklarını belirttiler.

Öğrenciler adına Munzur Üniversitesi öğrencisi Damla Çınar basın metnini okudu. Çınar, Türkiye'de yüzbinlerce üniversite öğrencisinin yaşadığı barınma sorununu Dersim'de Munzur Üniversitesi öğrencilerinin de şu an yakıcı bir şekilde yaşadığını dile getirdi.

KYK yurt sonuçlarının açıklanmasından sonra yaklaşık olarak 1300 öğrencinin yedek sırada kaldığını söyleyen Çınar, "Yedek sırada kalan arkadaşlarımız kentte yaşanan ev sıkıntısı ve kira fiyatlarının fahiş fiyatları sebebiyle yurtta misafir olarak yedek sonuçlarını beklerken apar topar eşyalarıyla birlikte yurttan çıkarılıp mağdur edildi. İlan edilen kontenjanlar neredeyse yarı yarıya dolmasına rağmen üniversitede eğitim öğretimin başlamasıyla birlikte öğrenciler barınma sorunuyla yüz yüze bırakılmıştır. Ve ek kontenjanla yerleştirme yapıldığında daha da artacağı tahmin ediliyor" dedi.

Yurt başvuruları tamamlanmamışken ve kampüs alanında inşaat çalışmaları devam ederken alelacele eğitim öğretimi başlatan rektörün, bir taraftan da bazı hocalar aracılığıyla öğrencilere evlerinize dönün mesajı verdiğini dile getiren Çınar, "Belli ki rektörün derdi bizim eğitim hakkımızı savunmaktan ziyade bu hakkımıza engel olmak. Ayrıca yaşanan bu barınma sorununa valilik çözüm olarak kadınlar için gösterdiği TOB Yusuf Cengiz Kız yurdunun aylık ücretinin 870 TL olduğundan habersiz ki yaşanan bu krizin emlakçılık krizi olduğunu ve kendisinin emlakçı olmadığı mesajını vermişti" diye kaydetti.

Bu sorunu yaratanların çözüm noktasında aynı motivasyonu ortaya koymadıklarını söyleyen Çınar, "Yaşanan bu barınma krizine karşı, kampüs içerisinde yapılan konutların öğrencilere tahsis edilmesi,  Munzur Üniversitesi rektörünün duyarsız tavrını bir kenara bırakıp öğrencilerin en temel hakkı olan eğitim hakkı için harekete geçmesi gerekiyor. Dersim halkını üniversite öğrencilerinin bu eğitim hakkından vazgeçememeleri için destek olmaya ve sahip çıkmaya çağırıyoruz" diye belirtti.