6 Ekim 2024 Pazar

Musa Orhan'a tepki gösteren Ezgi Mola'ya para cezası verildi 

Batman'da İpek Er'e günlerce tecavüz eden ve intihar etmesine sebep olan Musa Orhan'a sosyal medya'dan tepki gösteren Ezgi Mola'ya Ankara 31. Asliye mahkemesi “hakaret” etti gerekçesiyle para cezası verdi.

Oyuncu Ezgi Mola’ya tecavüzcü uzman çavuş Musa Orhan’nın tutuklanmasına yönelik tepkisel twitleri nedeni ile para cezası verildi.

Uzman çavuş Musa Orhan Batman’da İpek Er’e günlerce sistematik tecavüz işkencesinde bulundu ve intihara sürükleyerek ölümüne neden olmuştu. Tüm delillere rağmen Orhan, erkek yargı tarafından korunmuş ve tutuklanmamıştı. Orhan’nın tutuklanmasına birçok tepki gelmişti tepki gösterenlerden biride oyuncu Ezgi Mola’ydı Mola Orhan’nın avukatı tarafından hedef gösterilmişti.
Ankara 31. Asliye Ceza Mahkemesi, ‘Basit yaralama’ usulüyle görülen davada mahkeme heyeti  Mola'nın, 'sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret' ve 'hakaret' suçunu işlediğini iddia ederek, 90 günlük adli para cezası verdi. Eylemin "alenen gerçekleşmesi" nedeniyle artırıma gidilerek 105 güne çıkarılan ceza, 'cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkileri' göz önünde bulundurularak 65 güne indirildi. Böylece oyuncu Ezgi Mola, 65 gün adli para cezasına (5 bin 200 TL) çarptırılırken, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi. 

Mahkeme Heyeti tarafından açıklanan gerekçeli kararda, Mola'nın sosyal medya paylaşımında Tecavüzcü uzman çavuş Musa Orhan'ı hedef aldığını belirterek, "Dava konusu paylaşım tarihi itibariyle ayrı bir davada sanık olarak henüz yargılama aşamasında olan ve suçlu olup olmadığı konusunda kesinleşmiş bir mahkeme kararı olmayan katılana yönelik olarak, sanığın, 'tecavüzcü, şerefsiz' şeklinde paylaşımda bulunmak suretiyle katılanın onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek şekilde somut bir fiil isnat ettiğine kanat getirmiştir. Ayrıca 'şerefsiz' kelimesini kullanmak suretiyle de katılana yönelik olarak sövme eyleminde bulunduğu anlaşılmıştır" ifadelerinde bulunuldu.