7 Ekim 2024 Pazartesi

Müsilajın bitmediği gözler önüne serildi

Gazeteci Adıcan, Çanakkale Boğazı'nda dalış yaptı. Denizin 17 metre altında yayın yapan Adıcan, müsilajın bitmediğini gözler önüne serdi. 

Müsilaj tehlikesi sürüyor. Marmara Denizi'ni ölme eşiğine getiren deniz salyasının etkileri Karadeniz ve Ege Denizi'ne kadar yansımasına rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, müsilajın bittiğini iddia etmişti. 

Kurum, 14 Temmuz'da kameraların önünde müsilajın bittiğini öne sürmüş bununla da yetinmemiş balık ekmek yemişti. 

Ancak Çanakkale Boğazı'nda denizin 17 metre altından yayın yapan gazeteci Berfin Adıcan, müsilajın bitmediğini gözler önüne serdi. Adıcan'ın yayınladığı videoda 17 metrede müsilaj görüldü. 

'DENİZ ÇAYIRLARININ ÜZERİNDEKİLER NE'
Adıcan, paylaşımları şu ifadelerle yaptı: "Bugün Çanakkale Boğazı'nda müsilaj haberimiz için gerçekleştirdiğimiz dalışta 17.1 metreden bir an… Geçmiş olsun arkadaşlar, el birliğiyle bir denizi öldürdük. Durumun vehametini anlamanız için küçük bir kesit paylaşıyorum. Son olarak bu görüntüyü paylaşmayı unutmuşum. Deniz çayırları, deniz ekosisteminde oksijen üretiminde çok büyük bir yer tutuyor, ama durum bu. Bize, '20 metreye kadar müsilaj yok' diyen sayın yetkililere sesleniyorum, bu deniz çayırlarının üzerindekiler ne?"