29 Eylül 2024 Pazar

Mustafa Erdoğdu için adalet arıyorlar

Mustafa Erdoğdu İçin Adalet, beş ay önce bir sürücü M.A. tarafından hız ve ihmale dayalı çarpma sonucu hayatını kaybeden Mustafa Erdoğdu'nun ölümüne ilişkin 3 Kasım'da görülecek duruşmaya çağrı yaptı.

Mustafa Erdoğdu, 29 Mayıs 2022 gece yarısında Starcity AVM önünde karşıdan karşıya geçmek isterken; sürücü M.A. kontrolündeki araç tarafından hız ve ihmale dayalı çarpma sonucu yaklaşık 14 metre sürüklenerek ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Erdoğdu, dört gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Erdoğdu'nun ailesi, dostları ve avukatlarının kurduğu Mustafa Erdoğdu İçin Adalet, Starcity AVM önünde bir açıklama yaptı, "Kazaya sebebiyet veren M.A.'nın ailesi ve avukatları çoktan süreç için çalışmalarını başlatmış olay gecesi orada olmadığı halde sahte bir görgü tanığı bulmuş, ifade vermesini sağlamış, olay yeri görüntülerine ulaşmış, durumu kendi lehine çevirebilmek adına tüm çalışmaları titizlikle gerçekleştirmişlerdir" dedi.

Erdoğdu'nun ölümünün üzerinden beş ay geçtiği kaydedilen açıklamada, "O'na çarpan ve kazaya sebebiyet veren sürücü M.A. ise bir gün bile tutuklu kalmadı. Beş aydır adli kontrol şartıyla dışarıda ailesiyle, sevdikleriyle hayatına devam etmekte hatta avukatı tarafından ısrarla sanık hakkında verilen adli kontrol şartının kaldırılması ve serbest bırakılması için dilekçe verilmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Adil bir yargılama istediklerinin altını çizen Mustafa Erdoğdu İçin Adalet, "Sürücü M.A. hakkında ‘taksirle ölüme sebep olma' suçundan ceza almasını talep ediyoruz. Sizleri de 3 Kasım Perşembe saat 09.00'da Bakırköy Adliyesinde Mustafa için adalet talep etmeye davet ediyoruz" dedi.