4 Ekim 2024 Cuma

'Nartan'ın düşü' etkinliği sona erdi

Bursa'da Nartan şahsında 33'ler anısına düzenlenen iki günlük etkinlik Tiyatro İmge ve Grup Vardiya'nın sahne almasıyla sona erdi. Düzenlenen iki günlük etkinlikte Suruç şehitlerinin mücadelesini sürdürerek ve adalet sağlayarak anılarının yaşatılacağı da vurgulandı. 

Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı'nın (BEKSAV), Bursa'da "Nartan'ın Düşü" etkinliği sona erdi. İhsaniye Kültür Kampüsü'nde Tiyatro İmge sahne aldı, ardından Grup Vardiya 33'ler şahsında devrim ve komünizm mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına ezgilerini seslendirdi.

"Suruç'tan açılan ateşte verdiğin canını, seni dünyaya getirenin canına eklemiştin. Nartan'ın Düşü'ne bir adım daha yaklaşıyoruz" diyerek iki günlük hazırlanan program dün Nartan'ın "Düşümdü" dediği çektiği fotoğraflardan oluşan sergiyle başlamıştı.

Tiyatro İmge'nin Ölüm Uykudaydı oyununu sergilemesinin ardından Grup Vardiya sahne aldı. 

Bugün aynı zamanda Erkut Direkçi'nin de ölüm yıldönümü. Direkçi, ölüm orucu direnişi sonrasında yakalandığı hastalık sonucu yaşamını yitirmişti. Vardiya'nın solistlerinden Ozan Horoz, devrim şehidi Erkut Direkçi'yi andı. Horoz, "Erkut da Nartan gibi bir komünistti. Nartan gibi O'nu da analım. Anıları mücadelemize ışık tutuyor" dedi. 

Vardiya'nın bir diğer solisti Rusa Sabur ise etkinliğin önemine dikkat çekti. Nartan şahsında 33'ler için buluştuklarını dile getiren Sabur, "Çok fazla söz söylemeye gerek yok. Sürdürmeye çalıştığımız davayı bizler de müziğimizle yürütüyoruz; ezilenlerin, haksızlığa maruz kalanların sesini duyurmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Vardiya'nın sahne almasıyla birlikte Bursa'da Nartan şahsında 33'ler için düzenlenen iki günlük etkinlik sona erdi.