29 Eylül 2024 Pazar

ODTÜ'lülerden Yavaş'a: Rant Yolunu yaptırmayacağız

Rant Yolu projesini iptal etme gücünün Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin karar organı belediye meclisinde ve belediye başkanı Mansur Yavaş'ta olduğunun altını çizen ODTÜ öğrencileri Yavaş'a ve ABB'ye seslendi, "Rant Yolu projesini yaptırmayacağız" uyarısı yaptı.

ODTÜ öğrencileri Melih Gökçek'in projesi olan Rant Yolu'na karşı Mansur Yavaş yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya geldi. "ODTÜ Rant Yolu'na hayır diyor", "ODTÜ ormanını parçalatmayacağız #RantYolunaHayır" yazılı pankartları açtı.

ODTÜ Ormanı'nı parçalatmayacaklarını, bir avuç zengine spekülatif rant sağlamak için Ankara'nın ekosistemlerinin katledilmesine izin vermeyeceklerini haykıran ODTÜ öğrencileri, söz konusu projesinin doğanın yağmalanarak Melih Gökçek'in rezidanslarına, "hasta garantili" Bilkent Şehir Hastanesi'ne, "araç garantili" Niğde Otobanına ve İncek bölgesinde inşaat halinde olan lüks kulelere rant sağlayacağını kaydetti.

Öğrenciler, "8 Eylül 2017 tarihinde ODTÜ Kayyumu Verşan Kök ve dönemin belediye başkanı Melih Gökçek arasında 4 maddelik protokol imzalanması, ODTÜ Ormanından yolun açılabilmesi için 6831 Sayılı Orman Kanununda belirtilen hukuksal süreç yerine getirilmemiş olduğundan hukuksuz bir işlem niteliğindedir" dedi. Üstelik protokolde ormanda 50 metre genişliğinde yol açılacağı belirtilmesine karşın 90-100 metre genişliğinde yol açılarak suç işlendiğini de kaydeden öğrenciler, projeye karşı yürüttükleri mücadeleyi aktardı.

Rant Yolu projesini kabul etmediklerinin altını çizen öğrenciler, "Rant Yolu projesini iptal etme gücü Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin karar organı belediye meclisinde ve belediye başkanı Mansur Yavaş'tadır. Bu sebeple Mansur Yavaş'a ve ABB'ye bir kere daha belirtiyoruz: Rant Yolu projesini yaptırmayacağız! Projeyi iptal etmeyip iş makinelerinizi ODTÜ Ormanına sokmanız durumunda ise ODTÜ'lüler ve Ankaralılar Kavaklık Direnişinde olduğu gibi bütün fiziksel güçleriyle bu yıkıma ve talana engel olacaklar" dedi.

Eylem, "Mansur elini ODTÜ'den çek", "Ne sermaye ne rektör ODTÜ bizimdir", "ABB elini ODTÜ'den çek" sloganlarıyla sona erdi.