7 Ekim 2024 Pazartesi

ÖHD: Katliamın sorumlusu iktidardır

ÖHD Şubeleri, Konya'da katledilen Dedeoğlu ailesi için kurulan taziye evini ziyaret etti, ailenin aukatı ile görüştü. ÖHD'li avukatlar görüşmelerin ardından düzenledikleri açıklamada, "Meram'da yaşanan katliamın asıl sebebi, bu olayı sıradan bir adli olay olarak yansıtan iktidarın kendisidir" dedi. ÖHD'liler, ailenin avukatının tehdit edildiğini söyledi.

Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) İstanbul, Bursa ve Urfa Şubeleri, Konya'nın Meram ilçesine bağlı Hasanköy'de ırkçı saldırı sonucu katledilen Dedeoğlu ailesi için Karatay ilçesine bağlı Saraçoğlu mahallesinde bulunan taziye evini ziyaret etti, ailenin yakınlarına başsağlığı diledi.

Katliam hakkında bilgi edinmek üzere aile avukatı Abdurrahman Karabulut'u ofisinde ziyaret eden ÖHD'li avukatlar basın toplantısı düzenledi.

'SORUMLU İKTİDAR'
ÖHD'li avukatlar adına açıklama yapan ÖHD İstanbul Şube Eşbaşkanı Arzu Eylem Kayaoğlu, katliamın yapıldığı gün aile yakınlarına polisler tarafından şiddet uygulandığını söyledi.

Kayaoğlu, şiddete maruz kalanların vücutlarında morluk ve ekimozların olduğunu tespit ettiklerini kaydederek, "Meram'da yaşanan katliamın asıl sebebi, bu olayı sıradan bir adli olay olarak yansıtan iktidarın kendisidir. Aile yakınları, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun aile ziyaretinde doğru dürüst başsağlığı dilemeden orman yangınlarından bahsettiğini söyledi. Aileler kendilerinin ve ailelerinin geri kalanının hiçbir şekilde korunmadığını belirtti. Ailenin avukatı Abdurrahman Karabulut ile yaptığımız görüşmede avukatın tehdit edildiğini öğrendik. Geriye kalan aile üyeleri ve avukatların tehdit edilmesinden Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı sorumludur. Bu durumun ve bu dosyanın takipçisi olacağız" dedi.