23 Eylül 2024 Pazartesi

Okan Altunöz Stuttgart'ta anıldı

MLKP/KKÖ savaşçısı Okan Altunöz Stuttgart'ta anıldı. Anmada, O'nun mücadele bayrağını yükseltme sözü verildi. 

Rojava'da Covid-19'a bağlı enfeksiyonlar nedeniyle 8 Mayıs günü ölümsüzleşen Okan Altunöz (Îsyan Tolhildana Pirsusê) Almanya'nın Stuttgart kentinde anıldı.

Altunöz şahsında Türkiye ve Kürdistan başta olmak üzere özgürlük ve sosyalizm şehitleri anısına saygı duruşu yapıldı.

'PARTİMİZİN ÇAĞRISINA KULAK VERELİM'
MLKP adına yapılan konuşmada, MLKP'nin işçi sınıfı ve emekçilerin, ezilenlerin isyan bayrağını yüksekte tuttuğu belirtilerek "Partimiz MLKP, Rojava'da, Türkiye ve Kürdistan'da savaşımı sürdürüyor" denildi. "Okan yoldaş, bu saldırılara karşı savaş mevzilerinde yer alan yoldaşlarımızdandı" denilen konuşmada, "Partimizin ihtiyaç duyduğu özveri çağrısını kuşanalım, güç katalım, örgütlü mücadeleyi büyütelim" çağrısı yapıldı. Konuşmacı, "Yaşasın devrim, yaşasın partimiz MLKP" dedi. 

Etkinlikte MLKP Kürdistan/KKÖ açıklaması okundu.

Altunöz'ü tanıyanların söz aldığı anmada O'nun mücadele hayatı anlatıldı. Duygulu anlar yaşanın etkinlikte "Okan'ın partiyle tanıştığı süreçlerde, hep olduğu yerin bir adım ötesine gitmeye çalıştı" denildi.

"LGBTİ+ kimliği konusunda başta aile içinde olmak üzere çevresinde ısrarlı, kararlı bir duruş sergilediğine tanık olduğunu" belirten konuşmacı "Rojava' gitme kararlığındaydı, bu konuda çok net olduğunu tanıklık ettim" dedi.

Anma, "Okan yoldaş ölümsüzdür" sloganıyla bitirildi.