1 Ekim 2024 Salı

Ölümsüzlüğünün 9. yılında Berkin anıldı: Mücadele sürecek

Gezi'de katledilen Berkin Elvan, 9 yıl önce vurulduğu yerde anıldı. Berkin için adalet mücadelesinin süreceği kaydedilirken anne Elvan, "Siz hepiniz Berkinsiniz, Berkin sadece bedenen aramızda yok" dedi. 

Gezi direnişinde katledilen Berkin Elvan, ölümsüzlüğünün 9. yılında Okmeydanı Gaziler'de vurulduğu yerde anıldı. Anma alanına çok sayıda kişi döviz ve sloganlarla yürüyüşle geldi. 

ANNE ELVAN: HEPİNİZ BERKİNSİNİZ
Berkin Elvan'ın fotoğraflarının taşındığı anmada anne Gülsüm Elvan, "9 yıl oldu oğlumuzu bizden aldılar. Adalet beklerken tekrar adaletsizliğe uğradık. Çok üzgünüz. Çok öfkeliyiz. Hepiniz Berkinsiniz biliyorum. Berkin ölmedi yaşıyor, Berkin sizlerin içinde yaşıyor. Berkin sadece bedenen aramızda yok" dedi. 

İktidarın talimatıyla verilen siyasi karar sonucu tutsak edilenleri selamlayan Elvan, "Onlar için de mücadele edeceğiz. Hepsi çıkacak, burada olacaklar ama bunlar gidecek" ifadelerini kullandı. 

AV. AKBULUT: ADALET MÜCADELEMİZ SÜRECEK
Elvan ailesinin avukatlarından Çiğdem Akbulut, 9 yıldır adliye önlerinde, hastane ve hapishane kapılarında adalet aradıklarını söyledi. "Berkinimizi vuran katil cezalandırıldı ama bizim adalet arzumuz sona ermedi" diyen Akbulut, Berkin'i katleden polisin 16 yıl 8 ay gibi bir ceza almasına rağmen sokakta elinde silahla görev başında olduğunu hatırlattı. 

Akbulut, "Berkin'in katili, tüm halk çocuklarının katili yargılansın, bu ülkede barış içinde güzellik içinde yaşayabilelim diye uğraşan avukat arkadaşlarımız tutsak. Adalet mücadelemizi vermeye devam edeceğimizi bir kez daha haykırmak için buradayız, burada olmaya devam edeceğiz" dedi. 

‘GÖZLERİN KADAR GÜZEL BİR DÜNYA İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ'
Ardından tutsak edilen Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Mücella Yapıcı'nın anmaya yolladığı mektuplar okundu. Daha sonra Berkin'in vurulduğu yere karanfil bırakıldı. 

Can Atalay: "Bir seher vaktinde evinin sokağının köşesinde vurdular onu. Haziran'dan Mart'a o direndi. Milyonlar olduk uğurladık onu. Öyle bir İstanbul gördük. Berkinimizi vurdular, vurdukları yetmedi ‘emri ben verdim' dediler. Annesi ve inancını miting meydanlarını yuhalattılar. Berkinimiz umudumuzdur. Umutlu geleceğimizin adıdır. Ali İsmail, Abdocan, Ethem, Ferit ve Berkin, Berkin, Berkin..."

Tayfun Kahraman: "Berkin bu memleketin gördüğü en onurlu toplumsal direnişin en genç kahramanıdır. Berkin Elvan, memleketimizin ve bizlerin onudur. Berkin için ve katledilen bütün çocuklarımız için nerede tutulursak tutulalım, adalet aramaya devam edeceğiz. Kardeşimsin Berkin Elvan."

Mücella Yapıcı: "Canım Berkin, hala yaşamaya direnen 71 yaşında bir kadın, bir anne 14 yaşında katledilen bir evlada ne diyebilir ki. Seni ve aileni bu kokuşmuş düzene mahkum eden koşulları değiştiremediğimiz için ancak özür dileyebilirim. İnan çok uğraştık, yine de uğraşacağız. O senin güzel gözlerin gibi bir dünyayı kurmak için sen rahat uyu güzel oğlum."