6 Ekim 2024 Pazar

'Ortak mücadele ile barışı bu topraklara getirebiliriz'

Bursa Emek ve Demokrasi Güçleri, "Birlikte, ortak, örgütlü ve kararlı bir mücadele ile barışı bu topraklarda kökleşmiş bir ağaç haline getireceğimize olan inancımız her zamankinden daha güçlüdür" dedi.

Bursa'da 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Bursa Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından basın açıklaması düzenlendi.

Açıklamayı okuyan Nuriye Aydemir, "Ortadoğu ve Kafkaslar'da devam eden savaşlar, toplumsal huzuru, geleceğimizi, ekonomiyi ve doğayı etkiliyor. Savaşlar yoksulluğu tetikliyor. Silahlanma bütçeleri arttıkça eğitime, sağlığa ve emekçilere ayrılan bütçeler azalıyor. Milyonlarca insan yaşadıkları yeri terk etmek zorunda kalıyor. Savaşlar ekolojik bir felakete sürüklenen doğanın yok oluşuna hız veriyor. Savaşlar ayrımcılığı, eşitsizliği ve nefreti derinleştiriyor" dedi.

Afganistan'ı apar topar terk eden emperyalistlerin yerini Taliban güçlerini bıraktığını hatırlatan Aydemir, "Aralarında AKP iktidarının da bulunduğu benzer zihniyete sahip ülkelerin iktidarları Taliban'ı tanıma yarışına girdiler" dedi.

Türkiye'deki çatışmalara da değinen Aydemir "Kürt sorununda çatışma ve şiddet politikalarına dayalı yaklaşım, siyasi iktidarın müdahaleci dış politikası ve komşu ülkelerimizle bitmeyen gerilimler ülkemizin sürekli bir çatışma ve savaş tehdidi altında olmasına neden olmaktadır. Ekmeğimize, geleceğimize, aşımıza, ormanımıza, suyumuza göz dikenler, halkların bir arada yaşama iradesini de iktidarları için en büyük tehdit olarak görüyorlar" diye kaydetti.

Aydemir, son olarak "Birlikte, ortak, örgütlü ve kararlı bir mücadele ile barışı bu topraklarda kökleşmiş bir ağaç haline getireceğimize olan inancımız her zamankinden daha güçlüdür" ifadelerini kullandı.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da "Onlar barışa düşman. Çünkü barış onların bütün kimyasını bozan bir şeydir. Barış bizim için umutsa, halkların kardeşliği gelecekse, çocuklarımızın geleceğe dair umudu ve hayatıysa iktidarların koltuklarında kalabilmeleri için düşmandır barış. Bizlerde inadına hep birlikte yaşasın barış, yaşasın kardeşlik, yaşasın mücadele diyoruz" dedi.

Basın açıklaması sonrası Kent Meydanı'nda Grup İmece müzik dinletisi gerçekleştirdi.