1 Ekim 2024 Salı

Özgür Gündem'le dayanışma davası ertelendi

Özgür Gündem Nöbetçi Yayın Yönetmenleri Şebnem Korur Fincancı, Erol Önderoğlu ve Ahmet Nesin'in, "Suç işlemeye tahrik, suçu ve suçluyu övmek, örgüt propagandası" iddialarıyla yargılandığı davanın duruşması 19 Ekim'e ertelendi.

Haklarındaki beraat kararı istinaftan dönen Özgür Gündem Nöbetçi Yayın Yönetmenleri Şebnem Korur Fincancı, Erol Önderoğlu ve Ahmet Nesin'in, "Suç işlemeye tahrik, suçu ve suçluyu övmek, örgüt propagandası" iddialarıyla yargılandıkları davanın 4'üncü duruşması Çağlayan'da bulunan 13'üncü  İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada Önderoğlu ve avukatları hazır bulunurken, Gezi davasında AKP'den milletvekili aday adayı olduğu ortaya çıkan mahkeme heyeti üyesi Murat Bircan katılmadı.

Mahkeme, Fincancı ile Önderoğlu'nun ifadelerinin alındığını belirterek, iddia makamına söz verdi. İddia makamı, eksik hususların giderilmesini istedi. Daha sonra ara kararını açıklayan mahkeme, daha önce Ahmet Nesin'in ifadesinin istinabe yoluyla alınmasına dair verdiği kararın sonucunun beklenmesine karar verdi.

Duruşma 19 Ekim'e ertelendi.