23 Eylül 2024 Pazartesi

Paris'te işgale karşı Kürt halkıyla dayanışma eylemi

AVEG-KON'a bağlı, Fransa'da faaliyet yürüten  ACTIT, "İşgalci savaşa karşı Kürt halkı ile dayanışalım!" başlığı bildirileri Paris Chatelet meydanında yaptı. İşçi ve emekçilere seslenen ACTIT, işgale karşı mücadeleye çağırdı. 

Türkiyeli Göçmen İşçiler Kültür Derneği (ACTIT) Paris Chatelet meydanında sömürgeci faşizmin güney ve güneybatı Kürdistan'a yönelik işgal ve soykırım politikasını protesto için pankart astı, stant açıp bildiri dağıttı.

ACTIT adına yapılan konuşmada, işgal saldırılarının amacının Kürt özgürlük mücadelesinin farklı parçalardaki ulusal demokratik kazanımlarını ortadan kaldırmak, direniş gücünü kırmak ve tasfiye etmek olduğunu söyledi.

Fransa devletinin YPG ve YPJ'li Kürt savaşları ağırladığını hatırlatan konuşmacı, Kürt savaşçılarının kazanımlarının yok edilmek istendiği bugünlerde Türkiye'ye yapılan silah satışını durdurması ve faşist Erdoğan'ı kınaması için uyardı abulundu.

Fransa'daki işçi ve emekçilere çağrı yapan konuşmacı, şu ifadeleri kullandı: "Fransa devletini faşist Türk sömürgeciliğine karşı bu tutumu almaya zorlamalıyız. Fransa Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'na mailler atarak, sokakta sesimizi yükselterek Kürt halkı ile dayanışmalı, sesimizi onların soluğuna katmalıyız."