25 Eylül 2024 Çarşamba

Piazza AVM önünde direniş 3. gününde: Hakkımızı alana kadar buradayız

İnşaat-İş'e üye işçilerin Piazza AVM önündeki direnişleri 3. gününde. Gece-gündüz alandan ayrılmayan işçiler ETHA'ya konuştu. Direnişçiler, "Sadaka değil hakkımızı istiyoruz, alana kadar da direneceğiz" dedi. 

Malatya ve Elazığ TOKİ şantiyelerinde çalışan İnşaat-İş Sendikası üyesi işçilerinin İstanbul Maltepe'de bulunan Piazza AVM önünde başlattıkları direniş 3. gününde.

İnşaat-İş Sendikası, ana firmanın Rönesans Holding olduğu Malatya ve Elazığ TOKİ şantiyesinde çalışan üyelerinin ücretlerinin ödenmediğini belirtti. İşçilerin haklarının verilmesi talebiyle holdinge ait Piazza AVM önünde 3 Eylül Cuma günü eylem yapan işçiler ve sendikacılar, AVM'nin girişini kapattı ve haklarını alana kadar ayrılmayacaklarını açıklamıştı. 

'HAKKIMIZI ALANA KADAR DİRENECEĞİZ'
Direniş alanından ne olursa olsun haklarını alana kadar ayrılmayacaklarını kaydeden işçileri, 7/24 alanda nöbetteler. ETHA'ya konuşan işçiler, "Asgari ücretimizi yatırıp, kalanı elden vereceklerini söylediler ama ödenmedi. Geriye dönük Asgari Geçim İndirimleri (AGİ) ödenmedi. İhbar tazminatlarımız da ödenmedi. Rönesans Holding bizden bir hesap istedi, yolladık. Biz haklarımızı alana kadar buradayız, direneceğiz" dedi. 

Bir başka işçi ise şu ifadeleri kullandı: "7 ay Malatya'da 2 ay da Elazığ'da çalıştık. 7 ay oldu işten ayrılalı. 'Paralarınız ödenecek' diye söz verildi. Ama telefonlarımızı bile açmıyorlar. Şu anda Piazza AVM önündeyi, gece-gündüz buradayız. Sadaka değil hakkımızı istiyoruz, buradayız"