23 Eylül 2024 Pazartesi

PKK Lideri Öcalan'ın 73. doğum günü kutlandı

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın doğum günü vesilesiyle Rojava- Kuzey Doğu Suriye'nin kentlerinde etkinlikler gerçekleştirildi.

Kuzey ve Doğu Suriye halkları, Qamişlo, Heseke ve Tebqa başta olmak üzere çok sayıda kentte PKK Lideri Önderi Abdullah Öcalan'ın 73. doğum günü dolasıyısıyla kutlamalar gerçekleştirdi.

Qamışlo'da 12 Mart Şehitleri Stadyumu'nda gerçekleşen etkinlik saygı duruşuyla başladı.

Devrimci Gençlik Hareketi adına konuşan Tolhildan Zerdeşt amaçlarının 2022'de Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü sağlamak olduğunu belirtti, "Öcalan'ın 73. yaşını bütün halkların zafer günü yapacağız" dedi.

Etkinlik müzik, folklor ve tiyatro gruplarının sahne almasıyla devam etti. Şehba bölgesinde Şêrawa ilçesindeki Veger Kampı Meclisi, kampta Öcalan'ın adını taşıyan park açılışı gerçekleştirdi. Şehit ailelerinin kurdele kesmesinin ardından parkta ağaç dikimi yapıldı.

Efrînli göçmenler de Fafin ilçesindeki Berxwedan Kampı, Til Sosin köyündeki Serdem Kampı, Ehdas ilçesindeki Efrîn Kampı ve Şêrawa ilçesindeki Şehba Kampı'na yüzlerce ağaç dikti.

Hesekê'de Demokratik Toplum Akademisi Eğitim Komitesi, Serêkaniyê Kampı'nda "Şehit Ebûd Mihemed Akademisi" adıyla yeni bir akademi açtı. Demokratik İslam Kongresi üyeleri, akademinin çevresine zeytin ağaçları dikti.

Şehit Aileleri Meclisi ve Demokratik Suriye Güçleri Komutanlığı Cizre Bölgesi'nde şehit çocukları için etkinlik düzenledi.

Şedadê halkı da Toplumsal Koruma Güçleri (HPC) merkezinin açılışını gerçekleştirdi, ağaç dikimi gerçekleştirdi.

Tebqa Bölgesi Demokratik Sivil Yönetimi de, Abdullah Öcalan'ın doğum günü vesilesiyle hazırlanan 4 Nisan Parkı'nın açılışını gerçekleştirdi. Amûdê ve Til Hemîs'te de onlarca ağaç dikildi.