2 Ekim 2024 Çarşamba

Polis avukata kasti çarptı, 'psikolojim iyi değildi' dedi

Şırnak'ta avukat Serkan Karakaş'a polis aracıyla geri geri gelerek bilinçli olarak çarpan polis, savunmasında psikolojisinin iyi olmadığını savundu. Şırnak Barosu ve TBB saldırıyı lanetleyerek, olayın takipçisi olacaklarını duyurdu.

Şırnak'ta bir polis, Şırnak Barosu'na kayıtlı avukat Serkan Karakaş'a araçla kasten çarparak olay yerinde bırakıp kaçtı. Çevredeki insanlar tarafından Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Karakaş, ameliyata alındı. Dizlerinde ağır hasar meydana gelen Karakaş'ın birkaç operasyon daha geçirmesi gerekebileceği öğrenildi. Karakaş ameliyattan sonra normal servise alınırken, çarpan polis gözaltına alındı.

Polisin emniyette verdiği ilk ifadede, "Psikolojim iyi değildi. Gaipten sesler duydum ve geri geri gelerek çarptım" dediği öğrenildi.

Karakaş, ocak ayında zırhlı araç çarpmasıyla katledilen Abdulgaffar Dayan'ın avukatlığını da yapıyordu.

Olaya ilişkin yazılı açıklama yapan Şırnak Barosu, Serkan Karakaş'ın üyeleri ve Avukat Hakları Merkezi Başkanı olduğunu ifade ederek, yaşanan olayda polisin kasti davrandığına dikkat çekti. Baro, failin gerekli cezayı alması için olayın ve soruşturma sürecinin takipçisi olacaklarını belirtti.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) ise, failin gereken en ağır cezayı alabilmesi için sürecin başından sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade etti ve saldırıyı lanetledi.