29 Eylül 2024 Pazar

Polis terörü tutsak yakınlarının adalet nöbetini engelleyemiyor

Tutsak yakınları bu hafta İstanbul'da Eminönü Meydanı'nda Adalet Nöbeti eylemi gerçekleştirdi. Hasta tutsaklar ve infazını tamamlayan tutsakların serbest bırakılmasını isteyen tutsak yakınlarına polis saldırdı, 4 kişiyi gözaltına aldı. Polis saldırısına tepki gösteren HDP Milletvekili Züleyha Gülüm, "Susturmak istiyorlar, susmayacağız" dedi.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılmasını isteyen tutsak yakınları bu hafta Adalet Nöbeti eylemlerini Eminönü Meydanı'nda yaptı.

Açıklama yapmak üzere buluşan tutsak yakınlarını ablukaya alan polis, açıklama yapmalarına izin vermedi Kumri Akgül, Fince Akman, Cemile Çiftçi ve Cemile Karakaş'ı ters kelepçeyle gözaltına aldı.

Polis şiddetine tepki gösteren HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, "Hasta tutuklular ölmesin" diyenlerin konuşturulmamak için gözaltına alındığını söyledi. Tutsak yakınlarının taleplerini sıralayan Gülüm, polis ablukasının sebebinin o talepler olduğunu ifade etti. Gülüm, "İstiyorlar ki içerideki katliam politikaları dışarıda duyulmasın" dedi.

Süphan Çubuk adlı tutsağın Rize Kalkandere L Tipi Kapalı Hapishanesinde katledildiğini hatırlatan Gülüm, "İşte bu zulme 'hayır' diyenler, 'Çocuklarımızın hayatından endişeliyiz' diyenler burada açıklama yapmak istiyordu. Ve bu polis ordusu onlar için geldi. Susturmak için geldi. Hırsızlığa, yolsuzluğa koşarak gelmeyen emniyet güçleri mesele AKP'nin yaptığı zulmü teşhir etmek olunca hemen koşa koşa geliyor. Çünkü bizi susturmak istiyorlar" ifadelerini kullandı.

'SÖZÜMÜZÜ SÖYLEYECEĞİZ'
Tutsak yakınlarının Adalet Nöbeti eylemlerinden vazgeçmediğini vurgulayan Gülüm, "Biz de insanca yaşanabilecek bir ülke kurulana kadar sözümüzü söylemeye devam edeceğiz. Susmayacağız, korkmayacağız. Basın sansür yasanız da bizi susturamayacak" dedi.