7 Ekim 2024 Pazartesi

Polisin işkenceyle gözaltına aldığı gazeteciler serbest bırakıldı

İstanbul'da Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısıyla Taksim Tünel'deki eylemden sonra yürüyüşe geçen kitleye Kasımpaşa'da faşistlerin saldırısının ardından gözaltına alınanlar serbest bırakıldı.

İstanbul'da dün yapılan ırkçılık karşıtı eylemin ardından gözaltına alınanlar serbest bırakıldı.

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri'nin Taksim Tünel'de yaptığı eylemin ardından sloganlarla yürüyüşe geçenlere Kasımpaşa'da faşistler saldırmış, polis aralarında iki gazetecinin de bulunduğu 6 kişiyi gözaltına almıştı.

Eylemin ardından darp raporu almak isteyen Mezopotamya Ajansı muhabiri Muhammed Enes Sezgin ve Özgür Gelecek muhabiri Taylan Öztaş'ı hastaneden işkence yaparak gözaltına alan polis, saatlerce nerede tutulduklarının bilgisini verdi. Gazetecilere polis aracında gezdirerek işkence devam ederken, bugün savcılığa çıkarıldılar.

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen gazeteciler Sezgin ve Öztaş ile 4 kişi "Toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde, kimliklerini gizlemek amaçlıyla yüzünü ve yüzünün bir kısmını kapatmak" iddiasıyla Nöbetçi Sulh Ceza Hekimliği'ne sevk edildi.

Hakimlik ifadelerinin ardından 5 kişi yurt dışına çıkış yasağı, bir kişi de imza şartı serbest bırakıldı.