22 Eylül 2024 Pazar

Qamişlo'da TKŞ üyeleri saldırılara karşı basın açıklaması yaptı

TKŞ üyeleri Türk devletinin saldırılarına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada, "Her türlü saldırıya karşı direneceğiz" denildi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) Qamişlo'da sömürgeci Türk devletinin Rojava ve Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılarına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. Birleşmiş Milletler binası önünde gerçekleştirilen açıklamayı TKŞ adına Abdulhalim Osman okudu.

Osman, Emperyalist ülkelerin göz yumması sayesinde Türk devletinin saldırılarını arttırdığını kaydetti. Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarında sivil yerleşim alanlarını bombalayarak halkı göç ettirmeye çalıştığını belirten Osman, "Türk faşizmi NATO'nun izniyle kadın, çocuk, yaşlı sivilleri katlediyor. Uluslararası sessizlik arttığı için saldırılar da arttı" dedi.

Türk devletinin kazanmak için her türlü kirli yönteme başvurduğunu ifade etti, "Özgür dağlara yönelik saldırılar da yasaklı kimyasal silahlar kullanarak kazanmaya çalışıyor. Kuzey ve Doğu Suriye'de kazanmak için de çeteleri kullanıyor. Halkı göç ettirmek istiyor, demografya'yı değiştirmek için saldırıyor ama çabası nafile" dedi.

Açıklamanın sonunda, "her türlü saldırıya karşı direneceğiz" diyen Osman, gerillanın direnişi sahiplendiklerini belirtti.

Eylem "Yaşasın Rojava direnişimiz", "kahrolsun işgalcilik" sloganlarıyla sona erdi.

TKŞ üyeleri eylemin ardından Toplumsal Savunma Güçleri/Kadın'ın (HPC-Jin) Birleşmiş Milletler binası önünde açtıkları çadırı ziyaret ettiler.