8 Ekim 2024 Salı

Rize'deki sel ve heyelanlarda yaşamını yitirenlerin sayısı 6'ya yükseldi

Rize'de şiddetli yağış nedeniyle oluşan selde yaşamını yitirenlerin sayısı 6'ya yükseldi. Kayıp 2 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

Rize'de şiddetli yağışa bağlı oluşan sel ve heyelanlar nedeniyle kayıp olduğu bildirilen 4 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı, hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükseldi.

Dün akşam başlayan şiddetli yağışlar, Güneysu ve Çayeli başta olmak üzere il genelinde sel ve su baskınlarına neden oldu.

Sel nedeniyle 8 kişi kayboldu. AFAD'dan yapılan açıklamada, Merkez Muradiye beldesinde 2, Güneysu ilçesinde 1, Güneysu'ya bağlı Ballıdere köyünde 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi.

Açıklamaya göre; Muradiye beldesinde 1, Güneysu ilçesi Tepebaşı köyünde 1 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

Rize Valiliği, meteorolojik verilere göre son 24 saat içinde Güneysu ilçe merkezinde 219, Çayeli ilçesinde 214, Rize Andon bölgesinde ise 147 kg/metrekare yağış kaydedildiğini duyurdu.

'DERE YATAKLARINDAN UZAKLAŞIN' ÇAĞRISI
Karadeniz Sahil Yolu Işıklı mevkisinde ise ulaşımda aksama yaşanırken, şiddetli yağışın sürdüğü bölgede taşkın riskine karşı yetkililer, dere yataklarından uzak durulması çağrısı yapıyor.

YAĞIŞ SÜRECEK
Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz'de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Trabzon merkez ve doğusu ile Rize çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (100-200 kilogram/metrekare) olmasının beklendiği duyurdu. Açıklamada, sağanağa bağlı meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Kentte yöneticilerde dere yataklarından uzak durulması çağrısında bulundu.