2 Ekim 2024 Çarşamba

Rojava halkı KDP-Türk devleti işbirliğine karşı sokağa çıktı

Hesekê ve Tirbespiyê'de yapılan eylemlerde, KDP'nin işgalci Türk devletiyle işbirliğine tepki gösterildi, ulusal birlik çağrısı yapıldı.

Türk devleti ile KDP'nin Medya Savunma Alanları'na yönelik saldırı hazırlığına Hesekê ve Tirbespiyê'de tepki gösterildi.

Şehit Aileleri Meclisi'nin çağrısı üzerine Hesekê Kantonu Til Temir ilçesi ve kırsal bölgelerinde eylemler yapıldı, KDP'nin ihaneti protesto edildi.

'İHANETE, İŞBİRLİĞİNE HAYIR'
Şehit Aileleri Meclisi ilçe merkezi önünde yapılan eylemde, "İhanete ve KDP'nin işgalci Türk devletiyle işbirliğine hayır" sloganı atıldı.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) üyesi Ebdulxenî Oso yaptığı açıklamada, Suriye Kürt Ulusal Konseyi'nin (ENKS) Kuzey ve Doğu Suriye devrimini kendi çıkarları için kullanmaya çalıştığını söyledi.  Irak'taki Kazimî hükümetinin KDP ortaklığıyla Rojava ve Şengal arasında duvar ördüğünü hatırlatan Oso şöyle devam etti: "Bu aynı zamanda DAİŞ'in 2014'de Şengal halkını yok etmeye yönelik yürüttüğü soykırım politikasının devamıdır."

'AMAÇ KÜRT HALKININ BİRLİĞİNİ PARÇALAMAK'
Oso, duvarın inşasının Kürt halkının birliğini parçalama ve işgalci Türk devletinin planlarının uygulanmasını sağlama amacını taşıdığını vurguladı.

'KDP KÜRT HALKINA İHANET ETTİ'
Qamişlo kantonuna bağlı Tirbespiyê kentinde de Genç Kadınlar Birliği eylem yaptı. Eylemde söz alan Rîda Omer, Türk devletinin 23 Nisan 2021'de Medya Savunma Alanları'na dönük başlattığı saldırıların devam ettiğini söyledi, "KDP, Türk devletinin ağır silahlar kullandığı saldırılarında işbirliği yapıyor ve Kürt halkına karşı çıkıyor. Bu da KDP'den çıkarları için Kürt davasını sattığı ve Türk devletinin gerillaya saldırmasına izin verdiğini gösteriyor. KDP, gerillaya pusu kurmakla Kürt halkına ve davasına ihanet etti" dedi.

Omer, Kürdistan'daki ihanet ve işgal son buluncaya kadar mücadeleyi büyüteceklerinin sözünü verdi.

SINIRA DUVAR ÖRÜLMESİNE İZİN VERİLMEYECEK
Tirbespiyê İlçe Meclisi de, Şengal ve Rojava arasına örülen duvar ve siyasi gelişmeleri tartışmak üzere toplantı. Meclis üyesi Sîpan Mihemed, KDP'nin Türk devletiyle işbirliği yapması ve Rojava ile Şengal arasında duvar örülmesinin amacının Kürt davasını yok etmek olduğunu söyledi.

İşgalcilerin bölgedeki demokratik yapıyı yok etmek için her türlü yöntemi denediklerini kaydeden Sîpan Mihemed, Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşın yanı sıra PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik ağırlaştırılmış tecride de değindi.