23 Eylül 2024 Pazartesi

Rojava halkları komplonun 23. yılında sokaklara aktı

Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye halkları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın uluslararası komplo ile tutuklanmasının 23. yılında sokaklara çıktı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın uluslararası komployla tutsak edilmesinin 23. yılında Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye kentlerinde binlerce kişi sokaklara çıktı.

Hesekê, Qamişlo, Efrîn, Şehba ve Kobanê'de on binlerce kişi komployu protesto etmek için yürüyüşler gerçekleştirdi. Dirbêsiyê, Til Temir, Zirgan, Şedadê ve Hol ilçelerinde de eylemler yapıldı.

Hesekê'de binlerce kişi, Abdullah Öcalan Parkı'nda bir araya gelerek Sîtî Baz Meydanına kadar yürüdü. Yürüyüş sonunda konuşan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi Üyesi Ebdulxenî Oso, "Öcalan sadece bir partinin ulusun önderi değil, ezilen haklar için çağrıda bulunuyor, çözüm olmak istiyor" dedi.

Kongra Star Koordinasyonu üyesi Welîde Botî ise komplonun halkların iradesini kıramayacağını söyleyerek, Öcalan'ın fiziki özgürlüğü sağlanması için mücadeleyi yükselteceklerini kaydetti.

Dirbêsiyê'de binlerce kişi Devrimci Gençlik Hareketi binası önünde toplandı. Şehitler meydanına kadar yapılan yürüyüşün ardından konuşan PYD İlçe Eş Başkanı Mihammed Xelef, Abdullah Öcalan'a yönelik komplo ile devam eden tecrit işkencesini kınadıklarını belirtti. Xelef, halkın mücadelesi sayesinde komplonun boşa çıktığını söyledi.

Kobanê halkı Özgür Kadın Meydanı'nda bir araya geldi. Eyleme Özerk Yönetime bağlı kurumlar, TKŞ, PYD üyelerinin de aralarında olduğu on binlerce kişi katıldı. Kitle Şehit Agit Meydanına kadar sloganlarla yürüyüş gerçekleştirdi. Kobanê Kantonu Meclisi Eş Başkanı Yardımcısı Ferhan Kobanê, uluslararası komplocu güçlerin Öcalan'ın rehin alınmasıyla Kürt halkının özgürlük mücadelesini tasfiye etmeyi düşündüğünü ancak başarısız olduklarını söyledi.

Qamişlo, Til Temir, Şedadê, Zirgan, Hol ve Şehba'da yapılan eylemlerde de Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için birlik ve mücadelenin büyütülmesi çağrısı yapıldı.