23 Eylül 2024 Pazartesi

Rojava kentlerinde yaygın 1 Mayıs çağrısı

TKŞ ve JKŞ üyeleri, Kuzey ve Doğu Suriye kentlerinde 1 Mayıs çağrılarını yoğunlaştırdı. Bildiri ve afişler dağıtan komünistler, ev toplantıları ve iş yeri ziyaretleriyle işçi ve emekçileri 1 Mayıs'ta sokağa çağırdı.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) ve Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'nin Kobanê, Qamişlo ve Hesekê kentlerinde 1 Mayıs çalışmalarını yoğunlaştırdı.

HESEKÊ
Komünistler, işçi sınıfının Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs öncesinde Hesekê'de çalışmalarını hızlandırdı. Tarım işçilerine bildiri dağıtan TKŞ üyeleri, işçilerle çalışma ve yaşam koşullarına ilişkin sohbetler gerçekleştirdi. İşçileri, 1 Mayıs etkinliklerine katılmaya çağırdı.

Komünistler, göçmen ailelerin yaşadığı Serêkaniyê Kampı ve Hesekê'ye bağlı Til Berak ilçesinde de bildiri dağıtımları gerçekleştirdi. TKŞ üyeleri, 1 Mayıs günü işgale karşı sokaklarda olmak gerektiğini belirtti.

QAMİŞLO
TKŞ ve JKŞ üyeleri, Qamişlo'nun Helîliye ve Xarbi mahallelerinde, ayakkabı yapım atölyesi ve sesmt pazarında bildiri dağıttı.

Amude Caddesi üzerinde yaygın biçimde afiş asan Rojavalı komünistler, 1 Mayıs çağrısı yapan Kürtçe ve Arapça bildirilerini halka ulaştırdı. Heliliye mahallesinde ev toplantısı yapan JKŞ üyeleri, Türk devletinin işgal saldırılarına ve KDP'nin işbirlikçi tutumuna karşı mücadeleyi yükseltmek gerektiğini vurguladı. Toplantıda, 1 Mayıs'ta alanlarda olmanın işçilerin taleplerini dile getirmenin yanı sıra emekçilerin canları ve emeğiyle kurulan devrimi savunmak için de önemli olduğu vurgulandı.

KOBANÊ
TKŞ ve JKŞ üyeleri, Kobanê kent merkezine 1 Mayıs pankartları astı.

Sanayi Caddesi'nde bildiri dağıtımı gerçekleştiren komünistler, kent merkezinde stant açtı, Kobanê halkını 1 Mayıs'a davet etti. Bildirilerin yanı sıra Serkeftin gazetesinin de dağıtıldığı çalışmada, 1 Mayıs'ın tarihçesi hakkında da bilgi verildi.

JKŞ üyeleri, Botanê Şarqî mahallesinde bildiri dağıttı, ev toplantıları gerçekleştirdi. 1 Mayıs'ın işçi ve ev emekçisi kadınlar için önemine dikkat çekilen toplantıda, Rojava kadın devrimi kazanımlarını savunmanın önemi vurgulandı.

CKŞ üyeleri de Kobanê'de 1 Mayıs pikniği düzenledi. Fırat Nehri kenarında yapılan piknikte yapılan konuşmalarda, 1 Mayıs'ın tarihi önemine dikkat çekildi. Halaylar çekilen piknikte oyunlar oynandı.