22 Eylül 2024 Pazar

Şêdadê Meclisinden Bozan suikast saldırısıyla katledildi

Şêdadê İlçe Meclisi Savunma Komitesi ve Demokratik Birlik Partisi (PYD) üyesi Mihemed Bozan evinin önünde düzenlenen suikast saldırısı ile katledildi. Hesekê Kantonu Meclisi, suikast saldırının Hol Kampında DAİŞ çetesine yönelik düzenlenen hamlenin intikamını alma amacıyla yapıldığını belirtti, "Şehitlerimizin izinden gideceğiz ve mücadeleyi büyüteceğiz" diye vurguladı.

Şêdadê İlçe Meclisi Savunma Komitesi ve Demokratik Birlik Partisi (PYD) üyesi Mihemed Bozan evinin önünde düzenlenen suikast saldırısı ile katledildi.

Hesekê Kantonu Meclisi, Mihemed Hisên Bozan'ın suikast ile katledilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, saldırının Rojava halklarına, ortak yaşam ve demokratik projeye yönelik olduğu belirtildi. Açıklamada, katliam saldırının İç Güvenlik Güçleri ve QSD'nin Hol Kampında düzenlediği İnsani ve Güvenlik Hamlesi'nde yenilen DAİŞ çetesinin intikamını almak için yapıldığı kaydedildi.

Bozan'a yönelik suikast saldırısının kınandığı açıklamada, sessiz kalan insan hakları örgütlerinin sorumlu olduğu vurgulandı. Türk devletinin Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarını sonlandırması, suçluların yargılanması ve DAİŞ çetesi tehlikesinin sona erdirilmesi için uluslararası güçlere çağrı yapılan açıklamada, "Şehitlerimizin izinden gideceğiz ve mücadeleyi büyüteceğiz" denildi.