2 Ekim 2024 Çarşamba

Sağlık emekçileri 29 Mayıs'ta miting düzenliyor

Sağlık, emek ve meslek örgütleri, gerçekleştirdikleri ortak basın açıklamasıyla "Emek Bizim Söz Bizim, Sağlık Hepimizin" demek için 29 Mayıs'ta miting yapacaklarını duyurdu.

Sağlık, emek ve meslek örgütleri, Ankara'da bulunan Türk Tabipleri Birliği (TTB) genel merkezinde yapılan basın toplantısıyla 29 Mayıs'ta "Emek Bizim Söz Bizim, Sağlık Hepimizin" diyerek Ankara'da miting düzenleyeceklerini duyurdu. Kurumlar adına ortak açıklamayı okuyan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eş Genel Başkanı Selma Atabey, pandemi sürecinde yürütülen sağlık politikalarının toplumun sağlığa erişiminde çok ciddi sorunlar yarattığını ifade etti. 

Yaşanan sağlık kriziyle birlikte halkın randevu bulamadığını, sağlığın maliyetinin giderek arttığını ve sağlıkta eşitsizliğin derinleştiğini kaydeden Atabey, sağlık emekçilerinin de tükenmişlikle karşı karşıya olduğunu söyledi. Sağlık sisteminin koruyan değil hastalık üreten bir sistem olduğunu vurgulayan Atabey, tükenen sağlık emekçilerinin her geçen gün daha fazla hak gasbına uğradığını ve yaşanan sömürüyü bir yük olarak taşıdıklarını dile getirdi.

Atabey, şöyle devam etti: "Uzun süredir sağlıkta yürüttüğümüz mücadele sonrası çeşitli vaatlerde bulunan iktidar ne yazık ki bizi şaşırtmamış; zaten yetersiz olan bu vaatlerinin bile hiçbirini yerine getirmemiştir. Ne özlük haklarımızda bir iyileşme yapılmış ne sağlıkta şiddeti ortadan kaldıracak önlemler alınmış, bırakın önlemeyi sağlığın üretimindeki emekleri görünmez kılınan veteriner hekimler sağlıkta şiddet kapsamında dahi değerlendirilmemiş, halkın sağlığını önceleyen adımlar atılmamıştır. ‘Haklarımızı alana kadar mücadeleyi daha da yükselteceğiz' demiştik, sözümüzün arkasında duracağız. Bu kapsamda; 29 Mayıs'ta Ankara'da "Emek Bizim Söz Bizim, Sağlık Hepimizin" Mitingi'nde tüm sağlık emek-meslek örgütleri olarak el ele, omuz omuza, tüm yurttaşlarımızla birlikte Türkiye'nin dört bir yanından gelerek Ankara'yı kendi rengimize, beyaza boyayacağız."